TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

11515.htm

Naam: Rosa 'Windekind'

Nederlandse naam: polyantha

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 7

Bloemkleur: zalmoranje

Informatie, teelt: 

Windekind is gewonnen in 1975 door het RVS te Melle. Deze zalmoranje kleurige polyantha is sterk groeiend. Een gezond gewas en tevens zr resistent tegen ziekten. Groeihoogte tot 65 cm.

Polyantharozen :

= floribundarozen groep
= perkrozen groep
= trosrozen
Het zijn :
- rassen met kleine, meestal enkele bloemen in trossen.
- rassen met grotere, alleenstaande bloemen in trossen.
- rassen die lijken op die van grootbloemige rozen.
NB: de lage rassen met kleine bloemen in trossen = Miniatuurrozen Groep.

Polyantharozen plant men meestal in vrij grote perken dicht op elkaar. Vaak plant men 1 ras per perk. De bloeirijkdom is veel groter dan van de grootbloemige rozen; niet alleen verschijnen er meer bloemen, maar ook bloeien ze veel langer door.
Sommige rassen zijn ook geschikt als snijbloem. Men kan ze ook uitstekend in speelse aangelegde beplantingen met struiken, gazon,.. toepassen. Voor een dergelijk gemengde beplanting kies je best rassen die met hun enkelvoudige bloemen nog een deel van hun oorspronkelijkheid bewaard hebben. De gevulde grootbloemige trossen en de grootbloemige groot trossenrassen kan men beter bij elkaar in perken planten.
Combinaties van rozen, grassen, vaste planten en houtige gewassen vormen alleen een bevallige aanblik als de hoogte en de kleur van de planten bij elkaar passen.

geurend

 

Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!