TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

11607.htm

Naam: Rosa hugonis

Nederlandse naam: Chinese Goudroos, botanische, wilde roos

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 5

Bloemkleur: goudgeel, enkel

Bladeren: fijn loof

Informatie, teelt: 

De Chinese goudroos is inheems in Midden-China. Het is een fraaie vroegbloeiende botanische roos. Bloeit in mei met enkele goudgele bloemen die tot 5 cm breed zijn. In volle bloei is het een ware goudberg met een uitzonderlijke schoonheid. Groeit tot 2 meter hoog en breed met overhangende twijgen met een zeer fijn loof. De donkerrode bottels zijn tot 1,5 cm dik.

Botanische rozen :

Botanische rozen worden opgekweekt uit zaad. Behalve die soorten die vermeld staan als VEREDELDE botanische roos, zijn deze rozen vegetatief vermeerderd. Alle échte botanische rozen, dit zijn de natuurlijke soorten, hebben min of meer wijd opende bloemen. In de regel bloeien ze éénmaal per jaar. Bij sommige soorten komen er in de herfst mooie bottels. Botanische rozen worden gebruikt in parken en tuinen, vooral in windkeringen of voor versteviging van taluds en steile wanden. Het zijn uitstekende uitwijkplaatsen voor vogels, die er in de herfst een rijke voedingsbron (rozenbottels) aantreffen.

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!