TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 


Rosa - rozen 

11621.htm

Naam: Rosa moyesii 'Geranium'

Familie: Rosaceae

Informatie, teelt:

De muskaatroos 'Geranium' heeft grote, enkelvoudige scharlaken bloemen met gele meeldraden. De struik groeit snel en open. Bloeit omstreeks begin van juni. Daarna verschijnen grote flesvormige, diep oranjekleurige en zeer aantrekkelijke bottels.

Moyesii groep:

Deze botanische rozen zijn inheems in de Chinese provincie Sichuan. Grote bloemen met gele meeldraden. Met zijn opvallende grote bottels is het één van de mooiste botanische rozen.

 

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!