TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

35272.htm

Naam: Rosa 'Gertrude Jekyll' ®

Nederlandse naam: engelseroos, austin roos, English roses

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 6-8

Bloemkleur: warmroze

Bladeren: dikke, groene bladeren

Informatie, teelt: 

Gertrude Jekyll (Austin 1986) is een typisch Engelse roos met een extreem krachtige groei tot 1.20 m hoogte. Deze rozelaar vormt betrekkelijk kleine bloemknoppen. De verrassing is des te groter om de grote, warmroze bloemen te zien verschijnen. Deze schotelvormige bloemen zijn sterk geurend als van oude rozen. De bloembladen staan spiraalsgewijs in de roze bloemen. Het is een wat slungelige struik met dikke, groene bladeren. Valt op door zijn krachtige geur. Gertrude Jekyll bloeit de ganse zomer door. Het is een winterharde roos die ook gedijt onder moeilijke omstandigheden. De beste resultaten bekom je op en goed doorlatende en gemulchte grond.

Behoort tot de Engelse rozen, Austinrozen groep

De benaming 'English Roses' werd gegeven aan een groot aantal variėteiten
van de Engelse kweker David AUSTIN, ongeveer een 75-tal soorten. Deze hebben als eigenschap het uitzicht, de pastelkleur en de krachtige geur van de oude rozen te koppelen aan de mogelijkheid tot doorbloeien van de moderne variėteiten. 

Zij stammen allen af van 'Belle Isis', een roos van de Belgische kweker Louis Parmentier. Ze zijn speciaal geteeld om een combinatie tot stand te brengen van de beste eigenschappen van ouderwetse rozen, zoals de schotelvorm van de bloemen. Ze worden 80 cm van elkaar geplant. Engelse rozen zijn dus doorbloeiende rozen geschikt voor de aanleg van perken.

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!