TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

35274.htm

Naam: Rosa 'English Garden' ģ

Nederlandse naam: engelseroos, austin roos, English roses

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 6-8

Bloemkleur: geel+wit

Bladeren: lichtgroen.

Informatie, teelt: 

English Garden (Austin 1986) is en echt typisch oude, stijlvolle Engelse roos. Zijn bloemen gaan wijd open staan met talrijke kleine bloemblaadjes die later enigszins rond worden. Het hart van de roos is geel en verloopt op de buitenste bloemblaadjes naar bijna wit. De bloemen zijn opvallende groot. Nogal zwak geurend met een licht theegeur alhoewel andere bronnen spreken van een zware koppige geur. Bladeren lichtgroen. Opgaande groei tot 100 cm hoog. English Garden is een roos die lang en rijk bloeit. Relatief winterhard. Prefereert een rijke, goede doorlatende bodem. Om een compacte en bossige struik te behouden is het beter de langere takken van deze roos in de winter terug te snoeien.

Behoort tot de Engelse rozen, Austinrozen groep

De benaming 'English Roses' werd gegeven aan een groot aantal variŽteiten
van de Engelse kweker David AUSTIN, ongeveer een 75-tal soorten. Deze hebben als eigenschap het uitzicht, de pastelkleur en de krachtige geur van de oude rozen te koppelen aan de mogelijkheid tot doorbloeien van de moderne variŽteiten. 

Zij stammen allen af van 'Belle Isis', een roos van de Belgische kweker Louis Parmentier. Ze zijn speciaal geteeld om een combinatie tot stand te brengen van de beste eigenschappen van ouderwetse rozen, zoals de schotelvorm van de bloemen. Ze worden 80 cm van elkaar geplant. Engelse rozen zijn dus doorbloeiende rozen geschikt voor de aanleg van perken.

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!