TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

 

Rosa - rozen 

35276.htm

Naam: Rosa 'Héritage' ®

Nederlandse naam: engelseroos, austin roos, English roses

Familie: Rosaceae

Bloeitijd: 6-8

Bloemkleur: schelproze

Bladeren: gezonde, sterk, donkergroen

Informatie, teelt: 

Héritage (Austin 1984) heeft mooie, kelkvormige bloemen met wel meer dan 40 blaadjes die mooi naar binnen gevouwen zijn. De bloemen zijn schelproze van kleur, in het hart wordt de kleur iets dieper. 

Héritage is een gezonde, sterke roos met donkergroene bladeren. Ontstaan uit een kruising met 'Iceberg'. Doorbloeiend van zomer tot herfst met bloemen met sterke, citroenachtige geur.

Behoort tot de Engelse rozen, Austinrozen groep

De benaming 'English Roses' werd gegeven aan een groot aantal variëteiten
van de Engelse kweker David AUSTIN, ongeveer een 75-tal soorten. Deze hebben als eigenschap het uitzicht, de pastelkleur en de krachtige geur van de oude rozen te koppelen aan de mogelijkheid tot doorbloeien van de moderne variëteiten. 

Zij stammen allen af van 'Belle Isis', een roos van de Belgische kweker Louis Parmentier. Ze zijn speciaal geteeld om een combinatie tot stand te brengen van de beste eigenschappen van ouderwetse rozen, zoals de schotelvorm van de bloemen. Ze worden 80 cm van elkaar geplant. Engelse rozen zijn dus doorbloeiende rozen geschikt voor de aanleg van perken.

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!