TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Rozen
Rosa ´Auswen´ - engelseroos, austin roos, English roses

Naam:  Rosa ´Auswen´

Nederlandse naam: engelseroos, austin roos, English roses

Andere gebruikte benamingen: Rosa Wenlock

Bloeitijd: 6-8

Bloemkleur: roodroos

Hoogte min-max: 1-1

Bladeren: glanzend groen
Zoek FOTO op Google

Naar snoeitips in de tuinkrant snoeigids voor het snoeien van Rosa ´Auswen´ Snoeitip

 

  • deze plant bevat geurende plantendelen

Informatie, teelt:

Rosa ´Auswen´ of engelseroos, austin roos, English roses (synoniem Rosa Wenlock),
is een Engels roos met middelgrote, komvormige bloemen die roodroos (scharlakenrood) gekleurd zijn. Kruising (Austin 1994) van ´The Knight´ x Glastonbury´. Een sterke zoete geur. Sterke groeier tot zo´n meter hoog en 80 cm breed met slanke takken en glanzend groene bladeren. Wenlock bloiet de hele zomer door. Is goed winterhard en gedijt goed onder uiteenlopende omstandigheden en gronden. Je kan best de planten in de winter snoeien om en bossige vorm te bekomen. Het snoeien stimuleert tevens de bloei.

Engelse rozen, Austinrozen :

De benaming ´English Roses´ werd gegeven aan een groot aantal variëteiten
van de Engelse kweker David AUSTIN, ongeveer een 75-tal soorten. Deze hebben als eigenschap het uitzicht, de pastelkleur en de krachtige geur van de oude rozen te koppelen aan de mogelijkheid tot doorbloeien van de moderne variëteiten. Zij stammen allen af van ´Belle Isis´, een roos van de Belgische kweker Louis Parmentier. Ze zijn speciaal geteeld om een combinatie tot stand te brengen van de beste eigenschappen van ouderwetse rozen, zoals de schotelvorm van de bloemen. Ze worden 80 cm van elkaar geplant. Engelse rozen zijn dus doorbloeiende rozen geschikt voor de aanleg van perken.


© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!