TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Rosa - rozen
Rosa 'Heidefeuer'
Flower Carpet roos
 
35867.htm

Naam: Rosa 'Heidefeuer' ®

Nederlandse naam: Flower Carpet roos

Familie: Rosaceae

Andere gebruikte benamingen: (Noack roos)

Bloeitijd: 6-9

Bloemkleur: rood, verbloeiend naar cyclaamroos

Bladeren: groen

Informatie, teelt: 

Rosa 'Heidefeuer' ® is een nieuwe rode breeduitgroeiende botanische roos die het label milieuvriendelijk heeft meegekregen. De bloemen verbloeien naar cyclaamroos. De rozen zijn resistent tegen witziekte en sterreroetdauw. Het spuiten tegen schimmelziekten is overbodig. Ze zijn ook zeer rijkbloeiend. Naargelang de catalogus worden ze de ene keer aangeduid onder Noack’s bodembedekkende rozen, een andere keer als milieuvriendelijke Flower Carpet rozen.

Aankoop:

Meestal aangeboden in container.

Gebruik:

De rozen zijn bodembedekkend en heel makkelijk te onderhouden. Daarom zijn ze uiterst geschikt voor de beplanting van grote oppervlakten, langs lanen en dreven, in openbaar groen, in parken en pleinen, op taluds en middenbermen, op rotondes, op parkeerterreinen en bedrijfstuinen.

Algemeen dus goed te gebruiken als bodembedekkende roos. Plant 3 tot 4 planten per vierkante meter op een afstand van tenminste 50 cm van andere planten in de buurt (een haag, gazon, border).

Planten in volle grond:

Maak een plantgat van 30 bij 30 cm. Doe wat rozenmeststof in het plantgat en meng de meststoffen met de grond. Haal de plant voorzichtig uit de container en breng hem in het plantgat. Aanvullen, aandrukken en goed aangieten.

Hanging Basket:

Het is ook mogelijk deze Flower Carpet roos als hanging basket te gebruiken. Plant de rozen over in een kuip van minimum 45 cm groot. Gebruik een potgrondmengsel van de beste kwaliteit en voeg er wat rozenmeststoffen aan toe. Goed aangieten.

Plantenbakken:

Heel mooi ook in een kuip of plantenbak te combineren als onderbeplanting van een rozelaar op stam.

Standplaats:

Flower Carpet rozen verlangen een zonnige standplaats op een goed doorlatende bodem. Elke goede tuingrond volstaat. Een halfschaduw plekje kan ook nog maar dan met tenminste 3 tot 4 zonuren per dag. Bereid de grond voldoende voor vooraleer de rozen te planten. Dan zal je jarenlang kunnen genieten van de uitbundige bloei.

Ziekten en Plagen:

Resistent tegen witziekte en sterreroetdauw.

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!