TK-Plantengids, de unieke plantenencyclopedie van de tuinkrant
 

Rosa - RosaceaeRozen komen in het wild alleen voor op het noordelijk halfrond. Ze groeien hoofdzakelijk in gebieden met een gematigd klimaat, hoewel enkele soorten in zuidelijke gelegen streken worden aangetroffen. De botanici van onze tijd kennen ongeveer 250 verschillende soorten en talrijke daartoe behorende natuurlijke variëteiten. De roos staat symbool voor liefde, geluk, vreugde, schoonheid en blijdschap. De roos is echter ook het symbool van stilzwijgendheid. Rozen afgebeeld met vijf bloemblaadjes symboliseren de zwijgplicht. Niet voor niets vinden we deze roos vaak afgebeeld op een biechtstoel.

 

Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Planten vinden op Plantenvinder.net, de brug tussen het aanbod en de zoekende particulier
Waar zijn de planten van dit geslacht verkrijgbaar?
Zie deze plantenlijst
van Plantenvinder.NET

 

Rosa alba 'Maidens Blush' - witte botanische roos

 

37240.htm

Naam: Rosa alba 'Maidens Blush'

Nederlandse naam: witte roos, botanische, wilde roos

Familie: Rosaceae

Andere gebruikte benamingen: (La Royale, La Séduisante, Cuisse de Nymphe, ..)

Bloeitijd: 7-8

Bloemkleur: bleekroos

Hoogte: 2 m

Bladeren: licht blauwgrijs

 

Informatie, teelt: 

Het is onbekend waarvan Rosa alba 'Maidens Blush' afkomstig is. Zeker is dat deze roos reeds in de 15de eeuw bekend was. Tal van synoniemen worden voor deze roos gebruikt: La Royale, La Séduisante, Cuisse de Nymphe, La Virginale, Incarnata, Great Maiden Blush, Rosa alba regalis du Redoute. 

Deze heesterachtige roos, met licht blauwgrijze bladeren, groeit tot 2 meter hoog en 1.5 meter breed. De overhangende takken zijn zwaar beladen met bloemen die sterk en zoet geuren en tot 7,5 cm groot in doorsnede zijn.
Kortom een probleemloze roos voor wie over voldoende ruimte beschikt.

De ALBA rozengroep:

Deze soort wordt al sinds de Oudheid in het Middellandse-Zeeklimaat geteeld en werd door de Romeinen naar onze streken meegenomen. Ze zijn zeer winterhard. Het zijn sterke rozen die bekend staan om hun heerlijke geur. Ze worden sterk genoemd omdat ze zo gemakkelijk te houden zijn. Aangezien ze sterk groeien moeten ze ook flink gesnoeid worden.

 

geurend

 

© Copyright Marbo bedrijfspromotie
Niets van deze plantengids kan verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemming van de auteur!