Arum

Nieuwigheden: Zantedeschia ´Captain Amigo®´

Zantedeschia ´Captain Amigo®´ is een nieuwe telg van de succesvolle Captain®-serie. Een exclusief uiterlijk en een hoge kwaliteit zorgen – amper een jaar na de introductie – voor klinkende verkoopcijfers. De vraag naar gekleurde calla´s blijft stijgen, mede dankzij het sterk gegroeide assortiment. Ook de kwaliteit van het assortiment neemt nog altijd toe. Zantedeschia ´Captain Amigo®´ is daarvan een sprekend voorbeeld. Pluspunten zijn de grote kelk, de stevige steel en de goede houdbaarheid van ruim tien dagen. ´Je beste amigo is je imago´ moeten ze bij de veredeling hebben gedacht.

Bloembollen kun je nu planten: bolgewassen fleuren het vroege voorjaar op

Bloembollen kun je nu planten: bolgewassen fleuren het vroege voorjaar op(1375466982)Anemone blanda, blauwe anemoon of Oosterse anemoon is afkomstig uit Zuidoost-Europa (Griekenland, Turkije), Kaukasus en Klein-Azië en is verkrijgbaar in diverse kleuren: wit, roos of blauw. Deze teerogende, knolvormende soort is bij ons zeer winterhard. Ze groeien in groepen van 20 cm hoog met een varenachtig blad. In het voorjaar bloeien ze met stervormige bloemen. In voldoende vochtige grond breiden zich steeds verder uit en vormen zo een groot tapijt van bloemen.

Groene Godin steelt de show in de (vijver)tuin: Zantedeschia Green Goddes

Groene Godin steelt de show in de (vijver)tuin: Zantedeschia Green Goddes(1081898865)Zantedeschia aethiopica ´Green Goddes´ of groene godin is een vorstgevoelige plant die we vaak in kuipen (al dan niet gevuld met water) kunnen terugvinden. De plant kenmerkt zich door langgesteelde, vlezige, pijlvormige bladeren die ongeveer 50 cm hoog kunnen worden. De trechtervormige, felwit- of geelgekleurde schutbladeren zijn zeer indrukwekkend en de maagdelijk witte kleur van de bloemkelk bezorgt de plant een koel cachet. Ook goede snijbloem die men ook op bloemenveilingen verhandelt.

Abonneren op Arum
Tuininformatie