Asperula

Nationale plantentuin: 2 nieuwe koffiesoorten in de Plantentuin

Nationale plantentuin: 2 nieuwe koffiesoorten in de Plantentuin(1618020736)Biodiversiteit: 2 nieuwe koffiesoorten uit Kameroen worden ´beschreven´ door Dr. Piet Stoffelen van de Nationale Plantentuin van België. Hij is op wereldvlak dé koffiespecialist bij uitstek, niet van de drank maar van de plant welteverstaan. Volgens hem hebben deze twee nieuwkomers een economisch potentieel in zich want ze bezitten zeldzame eigenschappen…

Kruiden in de tuin: lieve-vrouwe bedstro of Asperula, witbloeiend bodembedekkend tuinkruid

Kruiden in de tuin: lieve-vrouwe bedstro of Asperula, witbloeiend bodembedekkend tuinkruid(1876824052)In het wild groeit Lieve-vrouwe-bedstro in rijke loofbossen en onder heggen in heel Europa, sommige delen van Azië en Noord-Amerika. De plant is uiterst geschikt als bodembedekker en beplanting onder heesters en bomen. Het is een vaste en winterharde plant, d.w.z. eigenlijk een kruid dat zich via wortelstokken uitbreidt. Met zijn kruisvormige, witte bloemetjes is het een aanwinst voor iedere tuin.

Vaste planten stekken in de zomer in tunnels, onder waternevel of in stekbakken

Vaste planten stekken in de zomer in tunnels, onder waternevel of in stekbakken(2001316201)
Zomerstek is een courant toegepaste vermenigvuldigingswijze in de boomkwekerij. De keuze van het tijdstip is daarbij zeer belangrijk. Scheuten moeten voldoende zijn afgehard en worden onder vochtige omstandigheden (85% relatieve luchtvochtigheid) aan de wortel gebracht. Om deze hoge vochtigheidsgraad te bekomen kan je stekken in tunnels, onder waternevel of in een aangepaste stekbak.

Hieronder een lijstje vaste planten die door zomerstek kunnen gestekt worden:

Abonneren op Asperula
Tuininformatie