biotechnologie

NBV: Crossing borders doorbreekt nieuwe grenzen

NBV: Crossing borders doorbreekt nieuwe grenzen(137323601)Internationaal vooraanstaande biotechnologen presenteren op 13 en 14 maart de nieuwste ontwikkelingen tijdens het congres ‘Crossing Borders’ in Ede. Spraakmakende onderwerpen zijn het 1000$ genoom, duurzame biobrandstoffen en synthetische biologie. Biotechnologen doorbreken continu grenzen, waardoor in hoog tempo nieuwe inzichten en innovaties ontstaan. Dit kan gezondheid en duurzaamheid verbeteren, maar vraagt ook debat en dialoog. De Nederlandse beroepsvereniging voor biotechnologen NBV organiseert dit internationale congres voor de twaalfde maal en biedt hiermee een platform voor kennisuitwisseling en dialoog.

Vermeerdering: biotechnologie moet meerwaarde hebben

Vermeerdering: biotechnologie moet meerwaarde hebben(173253349)Brancheorganisaties van Europese veredelings- en vermeerderingbedrijven in de plantaardige sector hebben veelvuldig te maken met de vraag wat in de sierteelt de meerwaarde is van biotechnologie.

Zijn Azospirillum bacteriën (stimuroots) nuttig bij de aanleg van het gazon?

Zijn Azospirillum bacteriën (stimuroots) nuttig bij de aanleg van het gazon?(850652673)De naam Azospirillum stamt af van het Franse ´azote´ (stikstof) en het Griekse ´spira´ (spiraal). De belangrijkste eigenschap van deze bacteriën is hun associatieve symbiose met de wortels van maïs, grassen en granen. Door het gebruik van deze bacteriën ontstaat er een uitgebreider en steviger wortelgestel (in de meeste gevallen tweemaal zo groot), waardoor er een veel betere opname en benuttigen is van N, P, K, mineralen en water (is in de zomer een heel belangrijk voordeel ).

Abonneren op biotechnologie
Tuininformatie