Cherry

Prunus subhirtella brengt lente in de tuin

Prunus subhirtella brengt lente in de tuin(2089579201)De winterprunus, een Japanse sierkers, is één van de weinige winterbloeiers. Vaak begint hij al in november te bloeien, en dat kan tot maart/april doorgaan (behalve als het vriest). Soms zie je een door sneeuw bestoven boom staan naast een bloeiende prunus. Je moet goed kijken om het verschil te zien: witroze bloemetjes. Als je deze boom wilt planten, moet je je wel realiseren dat hij 8 m hoog kan worden.

Tompotten: Tomaten in potten houden

Tompotten: Tomaten in potten houden(1895988546)Tomaten kunnen makkelijk in potten gekweekt worden zowel bij de groenteliefhebber als bij de professionele glastuinbouwer waar ze kortweg TOMPOTTEN genoemd worden. Kleinere (lage) tomatenrassen kunnen in kleine bakken op het balkon of in potten op het terras gehouden worden. In principe is elke pot geschikt die minimaal 3 liter en maximaal 6 liter substraat bevat: bijvoorbeeld ronde potten van 14x14 en 19x19 cm. Ook grote productietomaten kunnen in zgn. tompotten gekweekt worden. Zulke tompotten worden in de kas gedeeltelijk in de bodem ingegraven. Onderaan de pot zijn aan de zijkanten enkele gaten aangebracht.

Tomaten telen deel 1: soorten, teeltwijzen, rassen, standplaats, bemesting

Tomaten telen deel 1: soorten, teeltwijzen, rassen, standplaats, bemesting(124522766)De variatie aan tomatenrassen is heel groot. Een regelmatig gewasonderhoud, warmte en een evenwichtige bemesting zijn belangrijk bij het welslagen van deze dankbare teelt. In twee delen brengt de tuinkrant u een beschrijving van de tomatenteelt. Volgende maand verneemt u meer over de mogelijke problemen bij de tomatenteelt. Tomaat (Lycopersicon esculentum) behoort tot de familie van de Nachtschadigen (Solanaceae). De plant is afkomstig uit Zuid-Amerika en was daar al heel lang in cultuur voordat ze door de Spanjaarden mee naar Europa werd genomen. Na enige tijd als sierplant te zijn geteeld werd ze pas vanaf de halfweg de 19de eeuw, op heel beperkte schaal nog, als groente gekweekt. Dit omdat ze nog altijd een beetje als gifplant bekend stond, zoals voorheen de aardappel.

Abonneren op Cherry
Tuininformatie