Christusdoorn

Euphorbia milii, de christusdoorn is nu nog kleurrijker geworden

Euphorbia milii, de christusdoorn is nu nog kleurrijker geworden(2008831691)Met de komst van de rijk bloeiende ´Vemidas´ is het assortiment Euphorbia milii weer een beetje kleurrijker geworden. De bloemen zijn helder geel met een donker hart. De ontwikkelingen in het assortiment van Euphorbia milii, beter bekend als christusdoorn, gaan snel. In 1996 waren er nog maar vijf cultivars, inmiddels zijn er al veertien. De rode ´Vulcanus´ is verreweg de belangrijkste cultivar, maar het aandeel in de totale aanvoer neemt langzaam af.

Dossier bolbomen

Dossier bolbomen(714129004)Een boom in de voortuin geeft sfeer en is tegelijk een ideaal herkenningspunt c.q. visitekaartje. Zo´n boom mag nooit te groot worden voor de ruimte die er is. Hij moet mooi zijn en liefst meerdere keren per jaar iets extra´s te bieden hebben. Bladverliezende bomen hebben vaak de voorkeur omdat die de ´s winters laagstaande zon dan in huis laten schijnen.

Bomen in de tuin: de Valse christusdoorn is een ideale schaduwboom

Bomen in de tuin: de Valse christusdoorn is een ideale schaduwboom(1460615245)Met zijn fijn geveerde bladeren is de Gleditsia of valse Christusdoorn een zeer aantrekkelijke boom voor tuinen en parken. De luchtige, vertakte kroon heeft een fijne structuur. Gleditsia doet het zowel goed op natte als droge gronden. De meeste rassen hebben een mooie herfstkleur. De kleine, afvallende fijne blaadjes verteren snel.

Abonneren op Christusdoorn
Tuininformatie