Colchicum

Planten en mytologie: het duistere bilzenkruid of Hycoscynamus niger

Planten en mytologie: het duistere bilzenkruid of Hycoscynamus niger(1077787671)In dit artikel wil ik eens bilzekruid bespreken, het is een wat vreemde naam, een duistere naam, een naam die niet bepaald gunstig klinkt, je zou er wat bij kunnen denken. Maar eerst wat van de plant zelf zodat je een beeld kan vormen om welke plant het gaat. Deze plant groeit hier in Nederland en in Europa, maar zelden zal je het zien, in het wild ben ik er nog nooit één tegengekomen. Het behoort tot de nachtschade familie en nachtschade is als je het goed leest ook geen positieve naam.

De vaste plant Epimedium of Elfenbloempjes, schoonheid in april

De vaste plant Epimedium of Elfenbloempjes, schoonheid in april(592382619)Uit
een homp dorre stengels en anderhalf verdord blad komen tere bronsgroene blaadjes naar boven, binnenkort gevolgd door al even teer uitziende witte bloemetjes. Elfenbloem, onthoud die naam!

Bloembollen kun je nu planten: bolgewassen fleuren het vroege voorjaar op

Bloembollen kun je nu planten: bolgewassen fleuren het vroege voorjaar op(1465559664)Anemone blanda, blauwe anemoon of Oosterse anemoon is afkomstig uit Zuidoost-Europa (Griekenland, Turkije), Kaukasus en Klein-Azië en is verkrijgbaar in diverse kleuren: wit, roos of blauw. Deze teerogende, knolvormende soort is bij ons zeer winterhard. Ze groeien in groepen van 20 cm hoog met een varenachtig blad. In het voorjaar bloeien ze met stervormige bloemen. In voldoende vochtige grond breiden zich steeds verder uit en vormen zo een groot tapijt van bloemen.

Abonneren op Colchicum