Cyclaam

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008(1131063832)Naarmate de kerstdagen naderen, is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Houdt u van een landelijke kerstsfeer of bent u een liefhebber van luxe? De kersttrends van dit jaar zijn ´Misty Fields´ en ´Glamour´. Met een paar simpele ingrepen geeft u het interieur tijdens de feestelijke decembermaand een totaal nieuw, sfeervol en eigentijds uiterlijk.

Outside bloementrend zomer 2006: Cyclaam verrassende plant voor buiten op het terras of balkon

Outside bloementrend zomer 2006: Cyclaam verrassende plant voor buiten op het terras of balkon(940364085)Tegen het einde van de zomer kan het balkon of terras vaak weer extra kleur gebruiken. Nu het seizoen voor de aanschaf van de meeste buitenplanten grotendeels voorbij is, start het buitenseizoen voor de cyclaam. Wie de mode volgt, heeft het allang gezien: de cyclaam is helemaal hip. Niet alleen binnenshuis zijn cyclamen leuk: juist ook op het balkon of terras voelen ze zich prima thuis en geven ze een echte zomerse sfeer. Naar buiten dus met die cyclamen!

Verrassend voor buiten op het balkon: Betulia is veelzijdige beauty

Verrassend voor buiten op het balkon: Betulia is veelzijdige beauty(1154580576)Als woonplant of balkonplant is de Betulia nog een onbekende naam. Maar dat gaat niet lang duren. Deze volle, uitbundig bloeier ziet er niet alleen prachtig uit, ze is nog veelzijdig ook. De Betulia voelt zich namelijk overal prima thuis, zowel binnenshuis als buiten op het balkon of terras. Ideaal, want met mooi weer geniet je er lekker buiten van, maar mocht de zomer toch wat natter uitvallen dan geef je de Betulia een mooi plekje in de woonkamer. Dat is dubbel genieten van deze veelzijdige beauty!

Nieuwe Cyclamen Silverado White met zilverkleurige bladeren

Nieuwe Cyclamen Silverado White met zilverkleurige bladeren(573888765)Cyclamen met zilverkleurige bladeren bestaan al langer, maar die eigenschap was tot nu toe onbekend bij F1 mini-Cyclamen. Dat is nu veranderd met de komst van Cyclamen Silverado White.

Eendagsvliegen of wegwerpplanten - planten die het in de kamer maar een beperkte tijd uithouden

Planten die het in de kamer maar een beperkte tijd uithouden worden wel eens oneerbiedig wegwerpplanten genoemd. Ze worden nochtans doelbewust en uitsluitend gekweekt voor de tijdelijke fleur. Ze blijven doorgaans bescheiden van omvang maar manifesteren zich met een uitbundige en langdurige bloei. Er bestaat een reeks planten die men ondanks alle goede zorgen niet kan overhouden. Eens ze zijn uitgebloeid, gaan ze kwijnen en sterven ze een stille dood. De schuld voor de geleidelijke aftakeling van het ooit rijkelijk bloeiend gewas ligt geenszins aan de gebrekkige verzorging. Ze houden het gewoon niet langer dan enkele maanden of hooguit een jaartje vol. Dat is normaal.

Abonneren op Cyclaam
Tuininformatie