Cymbidium

Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium

Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium(1111778404)In de feestelijke maand december is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Niet alleen met sierverlichting of kaarsen maar ook met planten. Kamerplanten brengen namelijk niet alleen sfeer in huis maar werken ook rustgevend. Traditioneel gezien is de kerstster een populaire ‘decembergast’ maar ook diverse orchideeënsoorten zijn populair. De Cymbidium is bijvoorbeeld zo’n beauty en dankzij haar wonderschone bloemen en rietachtige bladeren geeft deze orchidee het interieur een chique en rustige uitstraling.

Nieuwigheden voor de huiskamer: Cymbidium cilindra

Los verpakte Cymbidium-bloemen zijn al jaren een bekend fenomeen. Maar sommige orchideeënkwekers gaan een stap verder door hele takken in cadeauverpakking aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is de Cilindra: een glazen ´flute´ met een bloeiende mini-Cymbidium.

Orchideeën in huis: voeding, standplaats, verzorging van Phalaenopsis, Cymbidium, Odontoglossum en zomeer

Orchideeën in huis: voeding, standplaats, verzorging van Phalaenopsis, Cymbidium, Odontoglossum en zomeer(139433399)De eerste stap is zelf orchideeën te gaan kopen. Hoewel de kwaliteit van de in Nederland geteelde orchideeën als zeer goed bekendstaat, is het toch verstandig om een aan te schaffen exemplaar aan een korte inspectie te onderwerpen. Er kan namelijk een flinke periode verstreken zijn tussen het moment waarop de orchidee de kwekerij heeft verlaten en het tijdstip waarop je hem in de bloemenwinkel of het tuincentrum wilt aanschaffen. De omstandigheden waaronder ze daar moeten verblijven zijn lang niet altijd ideaal. Planten, en zeker orchideeën, gaan daar eerder achter- dan vooruit. Let er in de eerste plaats op dat de wortels in goede conditie zijn. Aangezien nogal wat soorten (Phalaenopsis) in transparante potten worden geteeld, is het wortelstelsel goed te zien. Als er weinig of dode (donkergekleurde) wortels aanwezig zijn, is aanschaf sterk af te raden. Als de planten in zwarte potten zijn opgekweekt is van het wortelstelsel weinig of niets te zien en moet je je concentreren op de kwaliteit van de bladeren, De verkopers zullen het immers niet erg op prijs stellen als je de plant om de wortels te controleren uit de pot trekt...

Nieuwigheid voor de huiskamer: Cymbidium ´Ice Cascade´ of watervalorchidee is een ware blikvanger voor het interieur

Nieuwigheid voor de huiskamer: Cymbidium ´Ice Cascade´ of watervalorchidee is een ware blikvanger voor het interieur(2109208997)Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een pot-Cymbidium met een waterval van ijswitte bloemen. Aan elke plant hangen 4 tot 8 trossen met tamelijk kleine bloemen. Een absolute blikvanger in elk interieur.

Bloementrends voor het jaar 2008: bloemen vertellen een verhaal

Bloementrends voor het jaar 2008: bloemen vertellen een verhaal(251260518)De maatschappelijke trends zijn ook voor 2008 vertaald naar bloementhema´s, maar dit keer nét even anders. In de communicatie over de trendthema´s wordt nadrukkelijk gebruik gemaakt van beeld en beleving. Het product staat centraler en onderstreept meer dan ooit het verhaal van de trend.

Abonneren op Cymbidium
Tuininformatie