Essen

Nieuwigheid voor de woonkamer: Rhipsalis ´Curly Kai´ geeft interieur een nonchalant uiterlijk

Nieuwigheid voor de woonkamer: Rhipsalis ´Curly Kai´ geeft interieur een nonchalant uiterlijk(1902184183)De Rhipsalis ‘Curly Kai’ is in januari geïntroduceerd tijdens de Internationale Pflanzenmesse (IPM) in Essen. De leverancier van het uitgangsmateriaal bezorgde deze plant zijn naam. ‘Kai’, wat onder andere in het Kantonees en het Thais ‘kip’ betekent, is namelijk de bijnaam van de leverancier. Die kip zien we terug op het steeketiket. De toevoeging ‘Curly’ dankt de plant aan de vorm van zijn blad.

Helleborus in de tuin: nieuwe winter magic collection

Helleborus in de tuin: nieuwe winter magic collection(240306393) Twee nieuwe en veelzijdige Helleborusvariëteiten doen hun intrede. Helleborus ´Candy Love´ en Helleborus ´Snow Love´ zijn snelgroeiende en rijkbloeiende Helleboruscultivars met een lange bloeiperiode. ´Candy Love´ draagt crèmeroze bloemen, terwijl ´Snow Love´ uitpakt met crèmewitte bloemen. Kwekerij Het Wilgenbroek brengt deze nieuwe selecties op de markt onder de naam ´Winter Magic Collection´.

Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis

Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis(725928190)De promotiecampagne voor Cordyline australis gaat dit jaar de grens over. Naast Nederland richt de campagne zich op Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. De campagne heeft tot doel de verkoop in die landen op gang te brengen door de bekendheid te vergroten. De Cordyline australis is een stoere tropische plant die van maart tot oktober in vele varianten beschikbaar is. De uitgesproken buitenplant, die zijn oorsprong kent in de ongerepte natuur van Australië, vergt weinig onderhoud en is ideaal voor balkon, terras en patio.

Inheemse bomen: haagbeuk leent zich bijzonder goed voor bogen en blokfiguren

Inheemse bomen: haagbeuk leent zich bijzonder goed voor bogen en blokfiguren(279318441)Al 10 miljoen jaar geleden, in het Plioceen, was de haagbeuk in Europa inheems. Je zou denken dat het hier om een soort beuk gaat. Maar dat is niet zo. De haagbeuk hoort bij een andere familie, namelijk die van de hazelaars. De naam haagbeuk duidt al op het gebruik, namelijk voor heg- of haagbeplanting. Door regelmatige snoei, ontwikkelt hij geen kroon en kan er geen dikke stam ontstaan. In tegenstelling tot de beuk, verliest de haagbeuk in de herfst zijn bladeren.

Bijzondere heesters voor de tuin: Stachyurus of staartaar is er zo eentje

Bijzondere heesters voor de tuin: Stachyurus of staartaar is er zo eentje(243278292)Het geslacht Stachyurus omvat een tiental soorten, waarvan er slechts 4 in cultuur zijn. Tot enkele jaren was dit geslacht in Nederland vrijwel onbekend. Alle soorten zijn in oost Azië inheems, en werden vroeger tot de familie van de thee gerekend, dus verwant aan Camellia. Nu is het een aparte familie, de Stachyuraceae. De soorten zijn eenhuizig -man en vrouw wonen in het zelfde huis- en hebben een verspreide bladstand en zijn allen bladverliezend. De bloeiwijze is een okselstandige, hangende tros die uit een aantal bloemen bestaan. De afzonderlijke bloemen en vooral de vruchten zijn kort gesteeld en staan de bloemen morfologisch gezien in een tros en niet in een aar. De Nederlandse naam staartaar is daarom feitelijk onjuist. De naam is afgeleid van het Griekse stachus - aar, en oura - staart.

Abonneren op Essen
Tuininformatie