flandriamail

Tomaten: goede nieuwigheden en specialiteiten voor de keuken

Om de homogeniteit van tomaten, de kwaliteit en de versheid nog beter te garanderen en elk risico op beschadiging te voorkomen werden de telers van Flandria Baron vanaf 2007 verplicht in juni, juli en augustus drie keer per week te oogsten. Om dezelfde reden werden de segmenten Princess en Prunella vanaf 2007 verpakt met een tussenvel tussen de twee lagen trostomaten. Dit kwam uiteraard de presentatie ten goed, maar voorkwam tevens de kans op beschadigingen.

Groenten in de tuin: nieuwe tomaatjes bij Flandriamail

Bij het begin van het nieuwe seizoen heeft Flandria alle speciale producten samengebracht in de groep Flandria Specialty Street. Daarin vinden we nu ook drie nieuwkomers bij de tomaten: de Ministar LycoPlus, de Sweet Pink en de Torrito. Het segment Flandria Specialty Street bevat nu negen onderscheiden tomaattypes. Daarin bevinden zich ook drie opvallende nieuwkomers. Sommige bestaande types hebben dan weer een nieuwe naam gekregen.

Ministar LycoPlus : cocktailtomaatjes met extra veel lycopeen

Gezondheid: Appelen beschermen niet alleen tegen tegen hart- en vaatziekten maar ook tegen astma en Alzheimer

De appel is een veel krachtiger leverancier van antioxidantia dan men tot nog toe dacht, zo blijkt uit onafhankelijk van elkaar gevoerd onderzoek in Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië. Op die manier kan hij ons lichaam niet alleen beschermen tegen hart- en vaatziekten en tegen sommige vormen van kanker maar ook tegen astma. Op vele plaatsen in de wereld zijn onderzoekers bezig de werking van antioxidantia in kaart te brengen.

Groeten in de tuin en in de keuken: herondek de rode, witte en groene kool (savooikool)

De hoge energieprijzen zorgen wellicht voor het duurste najaar en dito winter van dit decennium. Tijd dus om in de keuken rode kool, witte kool en groene kool (savooikool) te herontdekken. Deze groenten zijn niet alleen voedzaam en vitaminerijk, ze lenen zich ook tot een heel brede waaier voordelige bereidingen. Sommige van die bereidingen zijn op de koop toe erg trendy! Nu het leven duurder wordt, hebben we er alle belang bij om eens vaker rode kool, witte kool of groene kool (savooikool) op het menu te zetten. Deze groenten zijn immers voordelig, passen perfect bij de koude maanden en zorgen voor een stevige en voedzame maaltijd. Ze bevatten bovendien alle drie een flinke dosis vitamine C en die kunnen we in de winter goed gebruiken. Witte kool is ook rijk aan vitamine B6.

Snacks op school en op het werk: ga voor gezond én lekker!

In plaats van drie keer per dag eten we vandaag steeds meer op vijf tot zes tijdstippen. >i>Snacking heet dat. Onze hoofdmaaltijden worden
kleiner en onze tussendoortjes groter. Gevaarlijk? Niet noodzakelijk. We kunnen naar de school en naar het werk ook snacks meenemen of meegeven, die veel groenten en fruit combineren met eigentijdse kooktrends. De volgende tips en recepten gaan voor gezond + lekker + gemakkelijk!

Nieuwe groenten in de keuken: Minipaprika´s, een nieuwe aperitiefhap met gamba´s en Japanse paddenstoelen

Ze hebben helemaal de vorm van een traditionele paprika maar ze worden niet langer dan 8 cm. Dat maakt minipaprika´s zeer geschikt voor aperitiefhapjes en voor een kleurrijke versiering van koude en warme gerechten. De nieuwe Flandria-minipaprika´s zijn immers te vinden in vier aantrekkelijke kleuren (geel, rood, groene en oranje). Ze wegen ongeveer 60 g per stuk en hun seizoen loopt eveneens van begin april tot begin november.

Trendy minitomaatjes: snoep, snacks en andere versierders

Het aanbod aan minitomaatjes blijft groeien. In april lanceert het keurmerk Flandria een nieuwe specialiteit: de Mini San Marzano, een langwerpige "Italiaanse" tomaat in miniatuur. Daarmee krijgen we nog meer mogelijkheden om minitomaten volop te gebruiken als lekkere en lijnvriendelijke snoepjes, decoratieve cocktailhapjes en originele groentesnacks. Het begon allemaal met kerstomaatjes, maar vandaag beperkt het aanbod aan minitomaten zich lang niet meer tot deze ene vorm. Vanaf deze lente zijn er vijf verschillende types die allemaal even verleidelijk ogen:

Lentegroenten: na de lange winter ons lekkerste wapen tegen voorjaarsmoeheid

Waarom zijn er asperges in de lente en niet in het najaar? Waarom zien we een grote aanvoer van kropsla, andere slasoorten, broccoli en tomaten in april en mei? Het antwoord komt uit de natuur (met een beetje hulp van de mens): lentegroenten bevatten precies die vitaminen, mineralen en oligo-elementen die we nodig hebben om voorjaarsmoeheid te bestrijden en nieuwe vitaliteit krijgen na de afgelopen lange winter.

14 Februari - Valentijnsdag: groenten en fruitgerechten voor de liefde. Doe het eens sexy en gezond!

Plant u met Valentijn een liefdesetentje voor twee? Doe het dan sexy én gezond! Meer dan één groente- en fruitsoort heeft namelijk liefdesopwekkende eigenschappen. Ontdek hier de verrassende mogelijkheden van knolselderij, prei,
wortelen, asperges, kropsla, radijsjes, komkommer en frambozen.

Nieuwe groenten: Spaanse pepers, een ´hete´ lekkernij in 4 kleuren

De langwerpige en smalle Spaanse pepertjes staan ook bekend als chilipepertjes (Peperoncini). Ze zijn erg pikant van smaak en dienen dan ook in de eerste plaats om gerechten “heet” te kruiden. Traditioneel worden ze gebruikt in tal van gerechten uit de Latino- en de cajunkeuken, in duivelssaus, in chutneys en in specialiteiten uit
Zuid-Spanje en India.

Pagina's

Abonneren op flandriamail
Tuininformatie