Galanthus

Vrolijke actie voor heel Nederland: Op zoek naar… sneeuwklokjes!

Vrolijke actie voor heel Nederland: Op zoek naar… sneeuwklokjes!(200637380)In de meeste Nederlandse tuinen bloeit het sneeuwklokje (Galanthus) vanaf januari. Het is een vrolijk en verrassend moment wanneer je bloeiende sneeuwklokjes ontdekt. Het Internationaal Bloembollen Centrum heeft een vrolijke actie opgezet. Laat heel Nederland weten wanneer jij een bloeiend sneeuwklokje ziet en maak kans op één van de tien exemplaren van het boek “Bloembol & Co”.

Voorjaar in de tuin: Sneeuwklokjes op hol

Voorjaar in de tuin: Sneeuwklokjes op hol(1887115123)Natuurlijk staan er sneeuwklokjes in mijn tuin. Toen we nog nooit van Helleborus hadden gehoord, was dat de echte voorjaarsbode. Maar ik heb geen idee wélk sneeuwklokje. Gewoon die van 30 in een dozijn, maar wie weet hebben die een dozijn verschillende namen...

Winter in de tuin: lichtgevende kleuren met winterjasmijn of Jasminus nudiflorum

Winter in de tuin: lichtgevende kleuren met winterjasmijn of Jasminus nudiflorum(1147310299)De winterjasmijn is al jaren een bekend gezicht in Nederland. De prachtige gele bloemen vallen erg op, als u een kale trap, muur of dergelijke in bezit heeft is deze plant zeker het overwegen waard. Nog een pluspunt is de gemakkelijke verzorging en - als u dat wilt - vermeerdering.

Geschikte bollen om te combineren met en te planten in het gazon en meteen het voorjaar op te fleuren

Geschikte bollen om te combineren met en te planten in het gazon en meteen het voorjaar op te fleuren(720650640)Gazons geven ons een lekker gevoel van ruimte. Het gras groeit in warmere perioden vrij snel en moet regelmatig gemaaid worden. Na de winterperiode ziet de grasmat er maar grauw uit. Er gaat weinig moois van uit. Met behulp van bloembollen kan het vroege voorjaar heerlijk worden opgefleurd. Het gazon kan omgevormd worden tot een echt bollengrasland.

Abonneren op Galanthus
Tuininformatie