gazonmest

Onderhoud voorjaarsgazon met Pokon mosweg & gazonvernieuwer

Onderhoud voorjaarsgazon met Pokon mosweg & gazonvernieuwer(527970534)Het gazon komt in april weer echt tot leven. De buitentemperatuur zorgt ervoor dat het gras weer gaat groeien. Voor een mooi strak uiterlijk geef je daarom het gazon regelmatig, eens in de twee of drie weken, een maaibeurt. Waarin veel gazonbezitters zich vergissen is dat een grasveldje verder geen onderhoud vraagt. Het gazon vraagt echter meer aandacht dan maaien alleen. Het is niet moeilijk maar het moet wel ‘eventjes’ gebeuren.

Gazon in de tuin: een groen gazon in drie eenvoudige stappen

Gazon in de tuin: een groen gazon in drie eenvoudige stappen(624624893)Een groen gazon is prettig om naar te kijken en een perfecte voorgrond voor bloeiende planten. Het hele jaar door geeft een gazon de tuin structuur en een grasveld is heerlijk om op te spelen of te liggen. Een strak gazon creëren, is niet moeilijk, want voeding op zijn tijd doet wonderen. Doe je de komende maanden de volgende drie eenvoudige stappen dan is een gaaf gazon de beloning.

Scherpe randjes en kantjes: een strak gazon met nieuwe trimmer

Scherpe randjes en kantjes: een strak gazon met nieuwe trimmer(839916880)Het gazon is vaak het middelpunt van de tuin en wordt, zeker door kinderen, regelmatig gebruikt. Veel gazonbezitters staan echter niet te popelen om het gras te maaien. Vanaf april tot en met oktober dient dat eigenlijk regelmatig en zorgvuldig te gebeuren. Maar met de grasmaaier blijven ‘lastige’ plekken als rondom een boom of onder tuinbankjes meestal moeilijk bereikbaar. Grastrimmers bieden dan de uitkomst. Flymo introduceert in 2009 de nieuwe Contour-trimmer.

Mei in de tuin: geweldig bloeiende heesters

Mei in de tuin: geweldig bloeiende heesters(923091333)Er zijn veel heestersoorten die enorm rijk kunnen bloeien. Iedereen kent de vroeg bloeiende Chinese klokjes (Forsythia) en de uitbundige Rhododendron´s die eind mei begin juni wekenlang massa´s bloemen produceren. Maar er zijn honderden soorten heesters om uit te kiezen. Doe dat zorgvuldig, want ze kunnen tientallen jaren in een tuin blijven staan.

Bemesting voor het gazon de tuin: Pokon presenteert Gazontotaal en Koemestgazon

Bemesting voor het gazon de tuin: Pokon presenteert Gazontotaal en Koemestgazon(1116267771)Een mooi, egaal groen gazon binnen één seizoen… Dat is de nieuwste versie Gazon Totaal van Pokon: een op en top gemaksformule in een praktische emmer. Eén compleet seizoenspakket met kalk, mosbestrijder en onkruidbestrijder inclusief gazonmest. En een extra nieuwtje voor de tuinliefhebber is Pokon Koemest Gazon: de verrijkte gedroogde koemest.

Abonneren op gazonmest
Tuininformatie