Gerbera

Nieuwigheden op de markt: bloedrode snijbloem Gerbera mini suri charmeerd de huiskamer

Nieuwigheden op de markt: bloedrode snijbloem Gerbera mini suri charmeerd de huiskamer(1758614417)Suri is een van de weinige gevuldbloemige minigerbera´s met een heldere, egaal rode kleur. ´Succes gegarandeerd´, moet de veredelaar bij haar ontdekking hebben gedacht.
En dat succes kwam ook. De handel raakte direct gecharmeerd van de bloedrode germini, zoals minigerbera´s ook wel worden genoemd. De relatief grote diameter van 7 tot 8 centimeter, de goede steellengte van minimaal 50 centimeter en de prima houdbaarheid van 10 tot 14 dagen hebben daar wellicht aan bijgedragen. Maar opvallen doet Suri in ieder geval. Voordeel is dat de helderrode kleur in elk jaargetijde populair is, terwijl warmrode gerbera´s voornamelijk in het najaar gewild zijn.

Bloementrends voor het jaar 2008: bloemen vertellen een verhaal

Bloementrends voor het jaar 2008: bloemen vertellen een verhaal(972453796)De maatschappelijke trends zijn ook voor 2008 vertaald naar bloementhema´s, maar dit keer nét even anders. In de communicatie over de trendthema´s wordt nadrukkelijk gebruik gemaakt van beeld en beleving. Het product staat centraler en onderstreept meer dan ooit het verhaal van de trend.

Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer

Nieuwe types van bolvormige snijbloemen van Gerbera creëren retro stijl in de huiskamer(1812483258)Van de uitvinders van de Germini komt nu weer een andere, geheel nieuwe Gerbera op de markt: de Gerrondo ®. De meest aaibare Gerbera tot nu toe. De Gerrondo is een compleet nieuwe Gerbera. De bloem onderscheidt zich van ´gewone’ gerbera’s door de unieke bolvorm en het ongekend hoge aantal – 450 tot 500 – bloemblaadjes. De bloemvorm doet enigszins denken aan een dahlia, maar oogt toch anders. Een beetje buitenaards en een beetje retro. Een instant klassieker?

Bodemkunde in de tuin: de verzouting van kasgronden deel 2/3

Bodemkunde in de tuin: de verzouting van kasgronden deel 2/3(2097978461)Deel 2/3 - De gevoeligheid voor een te hoge zoutconcentratie is bij onze planten zeer verschillend. Als regel geldt dat jonge planten (zaailingen) veel gevoeliger zijn dan oudere planten. Sla en andijvie vertonen dan gele bladranden en groeien slecht. Algemeen treedt een groeistilstand en bladverbrandingsverschijnselen op.

Abonneren op Gerbera
Tuininformatie