graszaad

Onderhoud voorjaarsgazon met Pokon mosweg & gazonvernieuwer

Onderhoud voorjaarsgazon met Pokon mosweg & gazonvernieuwer(1745981299)Het gazon komt in april weer echt tot leven. De buitentemperatuur zorgt ervoor dat het gras weer gaat groeien. Voor een mooi strak uiterlijk geef je daarom het gazon regelmatig, eens in de twee of drie weken, een maaibeurt. Waarin veel gazonbezitters zich vergissen is dat een grasveldje verder geen onderhoud vraagt. Het gazon vraagt echter meer aandacht dan maaien alleen. Het is niet moeilijk maar het moet wel ‘eventjes’ gebeuren.

Dossier NIDAGRASSplus - deel 3: de keuze van het gebruikte substraat

Dossier NIDAGRASSplus - deel 3: de keuze van het gebruikte substraat(1358075820)Nieuw is Nidagrassplus. Wat is Nidragrassplus? Het zijn groene polyproyleenplaten van 1.2 op 0.8 meter met een dikte van 40 mm. Ze zijn aan de onderzijde bekleed met een poreus geotextieldoek. Een professionele graskweker zaait de platen in en kweekt ze op tot een volgroeide grasplaat die overal makkelijk is toe te passen als GROENE verharding om rijdende lasten te dragen.

Nieuw van WOLF: Power Spreader strooit gemakkelijker dan ooit meststoffen, strooizout, kalk of graszaden uit

Nieuw van WOLF: Power Spreader strooit gemakkelijker dan ooit meststoffen, strooizout, kalk of graszaden uit(812389545)Power Spreader strooit gemakkelijk in ieder seizoen of het nu gaat om meststoffen, kalk of graszaden op het gazon of in de border, of om strooizout tegen gladheid op de tegels, met de innovatieve Power Spreader WE-B van WOLF-Garten is strooien er een stuk makkelijker en leuker op geworden.

Zijn Azospirillum bacteriën (stimuroots) nuttig bij de aanleg van het gazon?

Zijn Azospirillum bacteriën (stimuroots) nuttig bij de aanleg van het gazon?(648151286)De naam Azospirillum stamt af van het Franse ´azote´ (stikstof) en het Griekse ´spira´ (spiraal). De belangrijkste eigenschap van deze bacteriën is hun associatieve symbiose met de wortels van maïs, grassen en granen. Door het gebruik van deze bacteriën ontstaat er een uitgebreider en steviger wortelgestel (in de meeste gevallen tweemaal zo groot), waardoor er een veel betere opname en benuttigen is van N, P, K, mineralen en water (is in de zomer een heel belangrijk voordeel ).

Abonneren op graszaad
Tuininformatie