groeihormoon

De groene en gele kiwi als vitaminebom voor een goede gezondheid

De groene en gele kiwi als vitaminebom voor een goede gezondheid(792903969)De kiwi behoort tot de top vijf van de vitaminerijkste vruchten. Ook de gele kiwi, de mini kiwi of Actinidia arguta en vooral de Siberische kiwi of Actinidia kolomikta zijn echte vitamineleveranciers. Naast vitaminen leveren deze vruchten nog tal van andere stoffen die ons beschermen tegen allerlei ziekten en kwalen.


Biobest Bulletin: hommels zijn de sleutel tot het kweken van kwaliteitsvolle aardbeien

Biobest Bulletin: hommels zijn de sleutel tot het kweken van kwaliteitsvolle aardbeien(1032571666)Aardbeivruchten zijn geen echte vruchten maar schijnvruchten. Een aardbei bestaat eigenlijk uit een opgezwollen bloembodem met daarop de eigenlijke vruchten, de dopvruchtjes. Een aardbeivrucht zal slechts volledig en egaal uitgroeien wanneer al haar eicellen bevrucht worden en aansluitend het groeihormoon produceren dat het onderliggende deel van de bloem egaal zal doen zwellen. Slechte bestuiving leidt dus tot misvormde vruchten.

Kiwi: het vermenigvuldigen van kiwiplanten

Kiwi: het vermenigvuldigen van kiwiplanten(925171518)Kiwiliefhebbers die zelf hun planten willen vermeerderen kunnen dit doen door het enten of oculeren van gezaaide onderstammen of beter nog door te stekken. Stekken kan zowel in de zomer als in de winter gebeuren. Ditmaal zullen we het hebben over het uitzaaien en het stekken in de winter. Het enten en oculeren en het vermenigvuldigen via zomerstekken wordt later eens besproken.

Hoe gezond zijn kiwi´s wel niet? Met een kiwi per dag gezond de winter door !

Hoe gezond zijn kiwi´s wel niet? Met een kiwi per dag gezond de winter door !(1380497154)Het is algemeen gekend dat kiwivruchten rijk zijn aan vitamine C. Minder gekend zijn de andere goede eigenschappen die deze lekkere vruchten bezitten en die ons helpen onze gezondheid op pijl te houden of te verbeteren. MET EEN KIWI PER DAG kom je GEZOND DE WINTER door.

Abonneren op groeihormoon