grove den

Kleur in de wintertuin met kleurrijke stammen van solitaire bomen

Kleur in de wintertuin met kleurrijke stammen van solitaire bomen(1241310712)Nu tijdens de wintermaanden, als het blad van vele heesters en bomen is gevallen, krijgen we meer oog voor ander natuurschoon. Het valt ons op hoe mooi de stammen van sommige struiken of bomen wel zijn. Bomen met een mooie bast kunnen een extra accent geven aan de wintertuin. Er zijn wel een paar soorten te vernoemen die wel speciaal met deze eigenschappen opvallen. Voorzie voor bomen een solitaire plaats centraal in de tuin of in de border.

Sfeer in de tuin in februari met groene kunstwerken van groenblijvers als coniferen en zuilvormen

Sfeer in de tuin in februari met groene kunstwerken van groenblijvers als coniferen en zuilvormen(1912854379)’s Winters spelen de groenblijvers een glansrijke hoofdrol in de tuin. Ze zorgen voor kleur, schitteren in de zon, geven beschutting. Bladverliezende bomen en struiken hebben altijd haast, groenblijvers (vooral coniferen) stralen een majesteitelijke rust uit. De oudste levende wezens ter wereld (5000 jaar!) zijn coniferen. Die hebben alle tijd en trekken zich van de seizoenen weinig aan.

Tuindokter meldingsbank: witte stippels op stammen van dennen door wollige dennenluis

Tuindokter meldingsbank: witte stippels op stammen van dennen door wollige dennenluis(447002498)Hallo, de stammen van mijn dennen (Pinus sylvestris) staan vol met heldere, witte stippels. Ik zie niet onmiddellijk schade. Wat is dit en moet ik hiertegen iets doen?
Fotomateriaal ingezonden door Cees Caspers

Abonneren op grove den
Tuininformatie