Hydrangea quercifolia

Zomer in de tuin: Hortensia´s zijn echte top-tuinheesters

Zomer in de tuin: Hortensia´s zijn echte top-tuinheesters(1508487967)De meeste hortensia´s (wetenschappelijke naam Hydrangea) bloeien in de (na)zomer met grote schermen of tuilen bloemen die in de rand vaak opvallende, veel grotere steriele bloemen (zonder stamper of meeldraden) dragen. Door hun enorm rijke bloei zijn het al zeer gewilde tuinheesters, maar er is veel meer variatie dan vaak wordt gedacht.

Nieuwigheden: kamer- en potplant Hydrangea macrophylla Early Blue

Nieuwigheden: kamer- en potplant Hydrangea macrophylla Early Blue(2045062676)De intens blauwe bloemkleur van Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ is op zich al bijzonder. Maar de hortensia biedt ook kwalitatief voordelen. De bloeirijkdom van de hortensia is normaal gesproken al groot, maar die van Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ mag gerust fenomenaal worden genoemd. Een plant in een 9 centimeter potje geeft bijvoorbeeld al zes of meer bollen. Daar komt bij dat de stelen van nature stevig zijn, waardoor ze niet gestokt hoeven te worden. Dat dit vaak toch gebeurt, is meer een gewoonte van de kwekers.

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke struiken en bomen

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke struiken en bomen(1030445651) "Just because a shrub is out of favor and hasn´t been named "Plant of the Year" since your grandmother was a girl doesn´t mean it won´t fit beautifully into your contemporary garden" (Dat een struik ouderwets heet, en geen ´Plant van het jaar´ is geweest sinds je oma een meisje was, wil nog niet zeggen dat hij niet prachtig past in je tuin)
P.S: ouderwetse struiken en bomen zijn vaak de makkelijkste struiken en bomen. Weinig problemen, weinig praatjes, verrassend betrouwbaar.

z = zonnig
s = wat schaduw
z = zurige grond

Nieuwtjes in de kijker in 2001: compleet nieuwe eikenbladhortensia: Hydrangea quercifolia Hovaria

Nieuwtjes in de kijker in 2001: compleet nieuwe eikenbladhortensia: Hydrangea quercifolia Hovaria(1792311325)Hydrangea quercifolia ´Hovaria´ is de naam van een compleet nieuwe hortensia met eikenbladachtige bladeren en langwerpige bloemtrossen. De bekende Hydrangea macrophylla heeft er een nieuwe collega bij. Het bijzondere aan Hydrangea quercifolia - de naam zegt het al - zijn de bladeren. Zowel de vorm als de kleur vertonen opmerkelijke gelijkenissen met eikenblad. In het najaar krijgt het blad - net als bij echte eiken - de bekende roodbruine kleur. Maar ook de piramidale bloemtrossen van Hydrangea quercifolia ´Hovaria´ - zoals de plant volledig heet - zijn opvallend. De dubbele bloempjes vormen het hele seizoen nieuwe roomwitte bloemblaadjes vanuit hun hartjes.

Abonneren op Hydrangea quercifolia
Tuininformatie