hydrokorrels

Opmars in huis: Het geheim van slaapkamergeluk (Soleirolia)

Opmars in huis: Het geheim van slaapkamergeluk (Soleirolia)(744017631)
Planten zijn bezig aan een opmars in huis. Het najaar is de periode waarin veel mensen naar tuincentrum of bloemist gaan om een portie gezond groen in huis te halen. Planten zijn sfeervol en dragen bij aan een prettige binnenklimaat in elke leefruimte, zelfs in de slaapkamer. Het geheim van slaapkamergeluk is… slaapkamergeluk.

Met juiste potgrond en voeding: uw Buxus (weer) in topvorm

Met juiste potgrond en voeding: uw Buxus (weer) in topvorm(1423734680)Buxus is overal toepasbaar want in de winter is het een belangrijk groen accent en in de zomer vormt het struikje een rustige achtergrond voor kleurrijke bloemen. Op balkon en het terras zijn Buxus in potten altijd decoratief. De verzorging is niet moeilijk maar wel belangrijk. Want met de juiste potgrond en plantenvoeding blijft Buxus gezond en jaar in jaar uit groen.

Altijd populair

Al in de 17e eeuw werd Buxus gebruikt om tuinen vorm te geven. Er werden met haagjes van Buxus geometrische figuren gemaakt die ook vanaf de hoger gelegen verdiepingen van landhuizen en grachtenpanden goed zichtbaar waren. Nog steeds worden er Buxushaagjes in tuinen gebruikt, maar vooral in potten en bakken is de wintergroene struik een topper.

Fluweel in de huiskamer en op terras met Tibouchina

Fluweel in de huiskamer en op terras met Tibouchina(668196862)Met
de verkiezing tot Kuipplant van het Jaar kreeg Tibouchina zijn verdiende aandacht. Want de tamelijk onbekende plant is een waar sieraad voor huiskamer en terras. De fluweelachtige bladeren en purperblauwe bloemen met sierlijk gebogen meeldraden geven aan Tibouchina een onmiskenbaar exotisch uiterlijk. De bloemen staan maar twee tot drie dagen, maar de aantrekkelijke knoppen en bladeren maken de plant ook zonder bloemen het aanzien meer dan waard. Tellen we hier de verrassende vorm en de lange bloeiduur bij op, dan wordt duidelijk waarom Tibouchina tot Kuipplant van het Jaar werd gekozen.

Abonneren op hydrokorrels
Tuininformatie