Incalelie

Nieuwe geslaagde snijbloem Alstroemeria Nadya

Nieuwe geslaagde snijbloem Alstroemeria Nadya(321214180)Als een nieuwe snijbloem binnen een jaar de top tien haalt, mag gerust van een stormachtige carrière worden gesproken. Alstroemeria Nadya haalde die prestatie net niet, maar is wel dé getipte kanshebber voor een toppositie. De vlotte verkoop van Alstroemeria Nadya is vooral te danken aan de intens rode bloemblaadjes, waarvan de binnenste twee extra opvallen dankzij een wit befje en de verticale zwarte streepjes die Alstroemeria nou eenmaal eigen zijn. ‘Nadya’ is overigens een Slavische naam voor ‘hoop’, waarmee de veredelaar vermoedelijk mikt op de Oost-Europese markt.

Snijtakken van Alstroemeria Hawaiian Dream weten het koperspubliek te verleiden

Snijtakken van Alstroemeria Hawaiian Dream weten het koperspubliek te verleiden(173745467)Alstroemeria Hawaiian Dream heeft het koperspubliek weten te verleiden met bloemen van XL formaat, frisse kleuren en supersterke stelen. Alstroemeria’s hebben het niet gemakkelijk op het verkooppunt, omdat ze – in de knop – hun schoonheid goed weten te verbergen. Het is dan ook altijd aan te raden aan winkeliers om een paar Alstroemeria-takken met open bloem te presenteren, zodat klanten die schoonheid kunnen ontdekken en leren waarderen. Kies dan bij voorkeur een cultivar uit de Giant-reeks, zoals Hawaiian Dream.

Alstroemeria of de incalelie is een schoonheid voor de kenner

Alstroemeria of de incalelie is een schoonheid voor de kenner(1566502625)Alstroemeria´s behoren tot de leliefamilie en zijn prachtige, decoratieve, knolvormende vaste planten voor de border. Ze zijn geschikt voor een iedere goed doorlatende tuingrond. Vooral de eerste jaren moet je ze goed afdekken in de winter, daarna zijn ze beter winterhard. Afdekken kan je met bladeren of stro. Dit geslacht telt ongeveer 50 soorten waarvan de meeste thuishoren in Zuid- en Midden-Amerika. De naam verraadt de verwantschap met de lelieachtigen. Vele soorten bezitten exotisch aandoende, opvallend getekende bloemen met kleuren gaande van geel tot lavendel. Kenmerkend zijn de gedraaide bladeren, waarbij de onderzijde van het blad naar boven gekeerd is. De broze wortels moeten bij het planten voorzichtig behandeld worden. Sommige soorten zaaien zichzelf uit. Zo zijn in Californië de soorten A. ligtu en A. pulchella bijna als onkruid wijdverspreid.

‘Outside in’ bloementrend zomer 2006: feest op tafel met een vaas met Alstroemeria

‘Outside in’ bloementrend zomer 2006: feest op tafel met een vaas met Alstroemeria(944916364)De Alstroemeria is een ideale bloem. Ze zijn prachtig om te zien, weelderig van uiterlijk, niet duur en ijzersterk. Met meerdere bloemen op een steel heb je met een paar Alstroemeria´s al gauw een mooi boeket in huis. Ze zijn te koop in veel verschillende kleuren, dus ze passen overal bij. In lijn met de bloementrend Outside in deze zomer zijn combinaties met groen (planten)blad of lang siergras heel stijlvol. Een doorzichtig glazen vaas laat ook de stelen en het blad zien. En dat mag best!

Abonneren op Incalelie
Tuininformatie