Kalmia

Welke planten kun je gebruiken op alkalische gronden in de tuin?

Welke planten kun je gebruiken op alkalische gronden in de tuin?(1383669245)Gewassen worden op vrijwel alle grondsoorten geteeld. De eigenschappen van die verschillende grondsoorten zijn mede bepalend voor het sortiment dat kan worden geteeld. Ericaceeën groeien zeer goed op veengronden, laanbomen op humeuze zand- en kleigronden en weer andere gewassen op zandgronden. Ondanks dit gegeven komen er praktijksituaties voor waarbij op grondsoorten gewassen worden geplant die eigenlijk niet op die grondsoort thuishoren.

Konijnveilige planten voor de tuin .. wat de konijntjes niet graag eten

Konijnveilige planten voor de tuin .. wat de konijntjes niet graag eten(151178444)Konijnveilige planten? Plant enkel wat de konijnen niet graag eten ... waaronder giftige planten. Deze plantenlijst Heeft redacteur Guy De Kinder ooit eens ergens gevonden op internet… Er bestaat ook een lijst van wat ze wel graag eten.

Bijzonder heesters: je kunt niet kalm blijven bij Kalmia of lepeltjesboom

Bijzonder heesters: je kunt niet kalm blijven bij Kalmia of lepeltjesboom(497242033)Een heester die nauw verwant is aan de rododendron, en minstens zo
uitbundig bloeit. De plant is genoemd naar de Finse hoogleraar P. Kalm, maar hoe kun je nu kalm blijven bij zo een bloemen pracht? De planten zijn relatief duur omdat ze zich moeilijk laten vermeerderen, maar je haalt wel iets bijzonders in je tuin. Van dit geslacht bestaan vier of vijf soorten die alle voorkomen in het oosten van Noord Amerika en dus goed winterhard zijn.

Abonneren op Kalmia
Tuininformatie