kerstster

Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium

Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium(1083813064)In de feestelijke maand december is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Niet alleen met sierverlichting of kaarsen maar ook met planten. Kamerplanten brengen namelijk niet alleen sfeer in huis maar werken ook rustgevend. Traditioneel gezien is de kerstster een populaire ‘decembergast’ maar ook diverse orchideeënsoorten zijn populair. De Cymbidium is bijvoorbeeld zo’n beauty en dankzij haar wonderschone bloemen en rietachtige bladeren geeft deze orchidee het interieur een chique en rustige uitstraling.

Kerstelijke feestdagen: Kerstster start royale campagne op Paleis Soestdijk - NL

Kerstelijke feestdagen: Kerstster start royale campagne op Paleis Soestdijk - NL(1129941087)De campagne die het imago van Poinsettia naar een hoger niveau moet tillen heeft daarvoor een Koninklijke locatie gekozen. De Oranjerie van Paleis Soestdijk vormt van 11 november tot 4 januari het decor voor een bijzondere presentatie met allerlei kerststerren. Onder de noemer ´Koninklijke kerststerren´ wordt de Oranjerie aangekleed met zeer uiteenlopende arrangementen met Poinsettia´s. Van klassieke donkerrode exemplaren tot uiterst trendy composities in de kleuren lime en zachtroze.

Bodemkunde in de tuin: de verzouting van kasgronden deel 2/3

Bodemkunde in de tuin: de verzouting van kasgronden deel 2/3(1184135687)Deel 2/3 - De gevoeligheid voor een te hoge zoutconcentratie is bij onze planten zeer verschillend. Als regel geldt dat jonge planten (zaailingen) veel gevoeliger zijn dan oudere planten. Sla en andijvie vertonen dan gele bladranden en groeien slecht. Algemeen treedt een groeistilstand en bladverbrandingsverschijnselen op.

Eendagsvliegen of wegwerpplanten - planten die het in de kamer maar een beperkte tijd uithouden

Planten die het in de kamer maar een beperkte tijd uithouden worden wel eens oneerbiedig wegwerpplanten genoemd. Ze worden nochtans doelbewust en uitsluitend gekweekt voor de tijdelijke fleur. Ze blijven doorgaans bescheiden van omvang maar manifesteren zich met een uitbundige en langdurige bloei. Er bestaat een reeks planten die men ondanks alle goede zorgen niet kan overhouden. Eens ze zijn uitgebloeid, gaan ze kwijnen en sterven ze een stille dood. De schuld voor de geleidelijke aftakeling van het ooit rijkelijk bloeiend gewas ligt geenszins aan de gebrekkige verzorging. Ze houden het gewoon niet langer dan enkele maanden of hooguit een jaartje vol. Dat is normaal.

Abonneren op kerstster
Tuininformatie