kleinbloemige rozen

Nieuwigheden: gele snijbloemen van Rosa Tara zijn een frisse verschijning voor de huiskamer

Nieuwigheden: gele snijbloemen van Rosa Tara zijn een frisse verschijning voor de huiskamer(607122556)Tara is een frisse verschijning met grote, intens gele, kleurvaste snijbloemen. Sinds de introductie in juni vorig jaar heeft de roos al een flink marktaandeel veroverd. Pluspunten van de grootbloemige Tara (maximaal 10 centimeter doorsnee) zijn de stevige, lange stelen (80 tot 90 cm) en de lange houdbaarheid (13 tot 16 dagen na de oogst). Ook komt de bloem geleidelijk open, waardoor zij bij uitstek geschikt is voor export. Maar de klassieke vorm van de knoppen (tot 5 centimeter hoogte), de krullende bloemblaadjes en de verzadigde, gele kleur van Tara zorgen voor de meeste verleidingskracht.

Nieuwtjes in de kijker in 2006: snijbloem Rosa Bordeaux exclusieve roos voor de huiskamer

Nieuwtjes in de kijker in 2006: snijbloem Rosa Bordeaux exclusieve roos voor de huiskamer(251060352)Amper acht maanden na de lancering van Rosa Bordeaux kan al worden gesproken van een geslaagde marktintroductie. Een exclusieve roos met uitstekende prestaties. De grootbloemige Rosa Bordeaux oogt als een klassieker, maar voldoet aan alle moderne eisen. Zoals een uitstekende houdbaarheid van 14 tot 15 dagen. De fluweelrode roos wordt geoogst met gesprongen knoppen, iets rijper dan de Passion, maar minder rijp dan de Grand Prix.

Juni, een elfje in zachtroos: Rosa The Fairy plant van de maand

Juni, een elfje in zachtroos: Rosa The Fairy plant van de maand(1640273257)The Fairy, wat in het Engels fee of elfje betekent, is een mini-hybride van de familie van de Polyantha-rozen en bestaat eigenlijk al sinds 1932. De ontwikkeling van moderne tuinrozen is in de 19e eeuw begonnen in Engeland en Frankrijk. Vanuit geïmporteerde wilde soorten zijn de afgelopen tweehonderd jaar onnoemelijk veel hybriden uit ontwikkeld in allerlei vormen, en maten. Rozen zijn er in allerlei kleuren, maar tot Plant van de Maand is deze keer de zachtroze, kleinbloemige ‘The Fairy’ gekozen.

Abonneren op kleinbloemige rozen
Tuininformatie