knolbegonia

Bolgewassen. Hoe groeit een plant: wat zijn al die verschillende bolvormen? Waarvoor dienen ze?

Bolgewassen. Hoe groeit een plant: wat zijn al die verschillende bolvormen? Waarvoor dienen ze?(928364836)Wat is het verschil tussen bollen, wortelknollen, knollen, kralen en klauwen? Sommige planten hebben een levend deel onder de grond verstopt, dat dienst doet als opslagplaats voor water, mineralen en voedingsstoffen. Planten met een dergelijke groeiwijze noemen we geofyten. Geofyt komt van het Griekse woord geo = aarde en fyton = plant.

Bodemkunde: de belangrijkste grondsoorten voor potculturen

Bodemkunde: de belangrijkste grondsoorten voor potculturen(1555617787)In de tuinbouw heeft men steeds een groot aantal grondsoorten in gebruik. Het voor gebruik klaar maken van deze grondsoorten is een zeer arbeidsintensieve bezigheid. Bovendien zijn bepaalde grondsoorten steeds moeilijker en moeilijker te krijgen. We denken daarbij aan bosgrond, azaleagrond en bladgrond. Ditzelfde probleem doet zich niet alleen in ons land voor, maar ook in andere West-Europese landen. Een ander probleem is dat de betreffende grondsoorten niet steeds van dezelfde samenstelling zijn: de verteringsgraad is niet altijd optimaal, de zoutconcentratie soms te hoog, enz.

Nieuwtjes in de kijker: Begonia elatior ´Borias´ heeft goed gevulde tweekleurige bloemen

Nieuwtjes in de kijker: Begonia elatior ´Borias´ heeft goed gevulde tweekleurige bloemen(124456028)Begonia elatior ´Borias´ beschikt over enkele bijzondere features: goed gevulde en tweekleurige bloemen, een stevige plant en een uitstekende houdbaarheid. ´Borias´ komt dan ook uit een goed nest. Hij is namelijk afkomstig van de Begonia elatior Barkos ® groep. Deze groep bestaat uit kwalitatief hoogwaardige rassen, die men kan herkennen aan de beginletter ´B´. Niet alle cultivars die hiermee beginnen behoren tot de Barkos groep, maar de kenners zullen ze onmiddellijk herkennen.

Begonia´s, de langstbloeiende knolplanten ideaal voor potten en bloembakken

Begonia´s, de langstbloeiende knolplanten ideaal voor potten en bloembakken(1335468888)Wie van een onderhoudsvriendelijk terras of balkon droomt en hiervoor niet te diep in zijn geldbuidel wil tasten, moet beslist eens denken aan begonia´s. Met een minimum aan moeite geeft deze vrolijke bloeier vijf maanden vreugde en kleur aan je huis.  De keuze in het assortiment is bovendien zo ruim dat je eindeloos kunt variëren. De knolbegonia is zo divers in kleur en voorkomen dat elke bloemenliefhebber er zijn gading in vindt. Naast het bijzondere ruime sortiment biedt de begonia het voordeel dat je met enkele knollen maandenlang bloemen- en kleurenpracht hebt op je balkon of terras.

Abonneren op knolbegonia
Tuininformatie