Moederdag

Nieuwigheden: Rosa Grande Amore, een schot in de roos

Nieuwigheden: Rosa Grande Amore, een schot in de roos(1829471332)De grote liefde onder de rozen is passievol, klassiek, elegant… kortom: hartveroverend mooi. En natuurlijk lang houdbaar. De bloem werd vorig jaar in mei op de markt gebracht; dit voorjaar volgt de eerste uitbreiding van de productie. De grootbloemige Grande Amore® geurt weliswaar niet, maar verder biedt zij alles wat je van een grote liefde mag verwachten: vurige passie, tijdloze schoonheid en een betrouwbaar karakter. De hoge knoppen en de fluweelrode, sterk krullende bloemblaadjes laten er geen gras over groeien: ´jij bent voor mij de ware´. Een niet mis te verstane boodschap.

Nieuwigheden voor de huiskamer: Cymbidium cilindra

Los verpakte Cymbidium-bloemen zijn al jaren een bekend fenomeen. Maar sommige orchideeënkwekers gaan een stap verder door hele takken in cadeauverpakking aan te bieden. Een fraai voorbeeld hiervan is de Cilindra: een glazen ´flute´ met een bloeiende mini-Cymbidium.

Internationale vrouwendag (8 maart) werd slim aangepakt

Internationale vrouwendag (8 maart) werd slim aangepakt(652125968)Dit jaar werd voor het eerst Internationale Vrouwendag (8 maart) aangegrepen voor een speciale posteractie voor pothyacint in Tsjechië, Polen, Slowakije, Slovenië en Hongarije. In deze actie werden een aantal bestaande elementen samengesmeed tot een nieuwe promotionele actie voor vijf Oost-Europese landen en Italië.

Woonplant van de maand mei: potroosjes voor Moederdag (14 mei) symbool voor liefde, passie, eenheid en vriendschap

Woonplant van de maand mei: potroosjes voor Moederdag (14 mei) symbool voor liefde, passie, eenheid en vriendschap(1556484997)Al eeuwenlang staan rozen symbool voor liefde, passie, eenheid en vriendschap. Bij rozen denk je meestal aan snijbloemen, maar potrozen geven dezelfde romantische sfeer en zijn ideaal als je eens iets anders wilt. Door de miniroosjes te combineren met een bijzondere pot kun je de plant helemaal afstemmen op je eigen interieur. Daarnaast is deze plant ook een ideale verrassing voor moederdag, waar ze extra lang van kan genieten. Daarom is de potroos gekozen tot Woonplant van de Maand mei!

Eendagsvliegen of wegwerpplanten - planten die het in de kamer maar een beperkte tijd uithouden

Planten die het in de kamer maar een beperkte tijd uithouden worden wel eens oneerbiedig wegwerpplanten genoemd. Ze worden nochtans doelbewust en uitsluitend gekweekt voor de tijdelijke fleur. Ze blijven doorgaans bescheiden van omvang maar manifesteren zich met een uitbundige en langdurige bloei. Er bestaat een reeks planten die men ondanks alle goede zorgen niet kan overhouden. Eens ze zijn uitgebloeid, gaan ze kwijnen en sterven ze een stille dood. De schuld voor de geleidelijke aftakeling van het ooit rijkelijk bloeiend gewas ligt geenszins aan de gebrekkige verzorging. Ze houden het gewoon niet langer dan enkele maanden of hooguit een jaartje vol. Dat is normaal.

Planten der geliefden: Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag, ..welke bloemen of planten kies je als cadeau of geschenk?

Planten der geliefden: Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag, ..welke bloemen of planten kies je als cadeau of geschenk?(1932230796)Planten der geliefden - symboliek met planten: Moederdag, Vaderdag, Valentijnsdag en tegenwoordig Secretaressedag. Het is slechts een greep uit de vele dagen, die naast feestdagen en bijzondere gelegenheden, aanleiding geven tot een fleurig presentje of een geurige attentie. Planten stralen immers symboliek uit en zijn dan ook een ideaal instrument om op gepaste wijze uiting te geven aan liefdevolle gevoelens.

Abonneren op Moederdag
Tuininformatie