NICE

Start2eat: Hoe je kinderen groenten laat eten

Start2eat: Hoe je kinderen groenten laat eten(1451563366)

 

Broccoli, spruitjes, prei, witloof, venkel… de meeste kinderen trekken hier hun neus voor op. Dat komt omdat deze groenten doorgaans wat bitter smaken, of zoals venkel een opvallende smaak hebben. Waarom kinderen zo fel reageren op deze groenten heeft een oorzaak: ze hebben meer smaakpapillen dan volwassenen. De smaakpapillen van kleine kinderen liggen ook verspreid over hun hele mond en keel, bij volwassenen liggen deze nog enkel op de tong. Daarom reageren kinderen ook zo anders op voedsel dan volwassenen.

Groenten in de tuin: Start to Eat

Groenten in de tuin: Start to Eat(215698805)Op 1 maart jongstleden lanceerde het keurmerk Flandria met een persconferentie het project Start to Eat, een tien wekenplan om gezond te leren eten. De meeste kranten en enkele televisieprogramma´s hebben aandacht aan het initiatief besteed. Einde maart had de website start2eat.be al 26 000 unieke bezoekers gekregen. Bij LAVA liepen ruim 300 telefoons binnen om het plan op print aan te vragen. Bovendien schreven zo´n 2700 mensen zich in op de Start to Eat-newsletter.

Eet gezond: maak optimaal gebruik van de vitaminen in groenten zonder supplementen

Als we elke dag evenwichtig en gevarieerd eten (met 300 g groenten en 2 tot 3 stuks fruit), krijgen we voldoende vitaminen naar binnen en hebben we geen supplementen nodig. Toch is het goed te weten welke groenten rijk zijn aan welke
vitaminen. En hoe we daaruit maximaal nut kunnen halen!

Groenten: gele courgettes en gele paprika´s brengen kleur in de wok

Groenten: gele courgettes en gele paprika´s brengen kleur in de wok(1316708508)De nieuwste verschijning in de groenterekken is geknipt voor iedereen die houdt van kleurig koken en vrolijke borden: gele courgettes. Ze bestaan in twee vormen (langwerpig en rond). En om de diepgele kleur maximaal te behouden geeft u best de voorkeur aan korte bereidingen zoals wokken of grillen.

Kiwi in de tuin: waar komen die kiwi´s vandaan?

Kiwi in de tuin: waar komen die kiwi´s vandaan?(1922927026)Als we naar de oorsprong van de kiwi vragen denken de meesten onder ons al vlug aan Nieuw-Zeeland waar de kiwi voor het eerst gecommercialiseerd werd en ook zijn naam gekregen heeft. De kiwi, met wetenschappelijke naam Actinidia delisiosa, is echter afkomstig uit China. In China treft men Actinidia delisiosa (kiwi) voornamelijk aan in de vallei van de Yang-Tsé Kiang. De plant groeit langs bomen omhoog, vaak tot een hoogte van 6-9 meter. Men vindt deze plant zowel tussen struikgewas als in wouden, meestal langs rivieren, maar ook op berghellingen, langs paden of in ravijnen en op hoogten van 200-2300 m.

Abonneren op NICE
Tuininformatie