oleander

Oleanders brengen een zuiderse, bijna tropische sfeer in de tuin

Oleanders brengen een zuiderse, bijna tropische sfeer in de tuin(916214999)Wie ooit op vakantie ging in Spanje, Italië of Griekenland heeft ze misschien in het wild zien staan. In veel toeristische plaatsen rond de Middellandse Zee vindt men cultivars van deze planten met hun schitterende, soms geurige bloemen aangeplant langs menige wandelstraat.

Indigofera of indigostruik: blauwe jeanskleuren in een kuip

Indigofera of indigostruik: blauwe jeanskleuren in een kuip(2003360394)Indigo is een kleur die we kennen van onze jeansbroeken. Maar weten we ook waar deze kleur vandaan komt? Tegenwoordig worden indigoblauwe stoffen synthetisch geverfd, maar vroeger gebeurde het met de bladeren en takken van de Indigostruik die de stof indigotine bevatten. Het is ook een mooie sierstruik voor onze tuinen die we, net als oleander, het beste in een kuip kunnen planten want hij moet vorstvrij overwinteren.

Lieveheersbeestjes nuttige bestrijders van bladluizen, schildluizen, tripsen, zwarte bonenluizen en mijten

Lieveheersbeestjes nuttige bestrijders van bladluizen, schildluizen, tripsen, zwarte bonenluizen en mijten(92794953)In België komen zo'n honderdtal soorten lieveheersbeestjes voor, waarvan er een aantal zeer algemeen voorkomen in onze gewassen. Diverse andere soorten nemen in aantal toe indien men aan geïntegreerde bestrijding doet. In het algemeen hebben de kevertjes een ovaal tot rond lichaam met felgekleurde dekschilden die geel, oranje, rood, bruin of zwart kunnen zijn. De kop van het kevertje is meestal tot aan de ogen bedekt met het schouderschild. De kleuren van de dekschilden hebben een afschrikfunctie tegen mogelijke belagers.

Abonneren op oleander