patio

Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis

Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis(883650859)De promotiecampagne voor Cordyline australis gaat dit jaar de grens over. Naast Nederland richt de campagne zich op Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. De campagne heeft tot doel de verkoop in die landen op gang te brengen door de bekendheid te vergroten. De Cordyline australis is een stoere tropische plant die van maart tot oktober in vele varianten beschikbaar is. De uitgesproken buitenplant, die zijn oorsprong kent in de ongerepte natuur van Australië, vergt weinig onderhoud en is ideaal voor balkon, terras en patio.

Tuintrends voor 2007: zoeken naar verrassingen in een rustig decor

Tuintrends voor 2007: zoeken naar verrassingen in een rustig decor(1447094074)Klassieke elementen duiken op in de tuin, maar ze moeten wel van deze tijd zijn. En gasten zijn altijd welkom, als we in de tuin ook maar tot onszelf kunnen komen. De tuin verandert komend seizoen in een plekje waar tegenstellingen de boventoon voeren. De buitenruimte weerspiegeldt kortom de hedendaagse maatschappij die doordrenkt
is met contrasten.

PPH - Rozen voor uw tuin - kies uw lievelingsroos voor komend seizoen

PPH - Rozen voor uw tuin - kies uw lievelingsroos voor komend seizoen(1226569523)Bij de keus van een roos voor uw tuin is vooral de beschikbare plek belangrijk. Hebt u weinig ruimte, dan is een stam- of leiroos wellicht geschikt. Onder een stamroos kunnen andere planten groeien, een leiroos heeft voornamelijk in de hoogte ruimte nodig. Laat u niet alleen leiden door de bloemkleur en -vorm. Ook de groeihoogte van de plant is belangrijk en eigenschappen zoals groeikracht en gezondheid. De bloei moet het liefst rijk en langdurig zijn.

 

Rozen hebben de wetenschappelijke geslachtsnaam Rosa en behoren tot de familie van de roosachtigen (Rosaceae). Er zijn zo enorm veel rozen, dat een indeling in klassen is gemaakt. De herkomst (bijvoorbeeld Oude rozen), het uiterlijk (in trossen bloeiend of grootbloemig) en de toepassing (heesterroos in natuurtuin) speelt daarbij een rol. De talloze benaamde kruisingen, zogenoemde cultuurvariëteiten of kortweg cultivars (en bij rozen veelal rassen genoemd) zijn legio. Om het rozensortiment voor de tuin praktisch en overzichtelijk te houden, is in deze brochure een indeling in zes groepen aangehouden.

Abonneren op patio
Tuininformatie