prachtkaars

Zomerbloembol van het jaar 2009: Geurende Galtonia

Zomerbloembol van het jaar 2009: Geurende Galtonia(1889364450)Galtonia is uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2009. De Kaapse hyacint, zoals de Galtonia ook wel wordt genoemd, is een ideale zomerbloeier voor de border én om in potten of bakken te planten. De witte bloemen geven mooie kleuraccenten in een border. In potten hebben ze een uitstraling die helemaal bij het tuinieren van nu past. Ze bloeien in de late zomer, een tijd dat de tuin wel een opkikker kan gebruiken. Om te genieten van bloeiende Galtonia, moet je wel even aan de slag want zomerbollen plant je in april of mei.

Zomer in de tuin: een zomers terras met rozen en vaste planten in blauwe tinten

Zomer in de tuin: een zomers terras met rozen en vaste planten in blauwe tinten(1325379965)Wie denkt dat alleen tuinbezitters mogen genieten van rozen en vaste planten, heeft het helemaal mis. Ook op het terras verdienen ze een flinke ruimte. Rosa ´The
Fairy´ bijvoorbeeld geeft een hele zomer lang compacte bloemtrossen met mooie gevulde roze roosjes. Extra voordeel van dit roosje is dat hij sterk is en niet al te ziektegevoelig, waardoor het écht genieten is.

Abonneren op prachtkaars
Tuininformatie