recepten

Barbecueën zowel binnen als binnen. Buiten rillen? Binnen Grillen!

Barbecueën zowel binnen als binnen. Buiten rillen? Binnen Grillen!(1120069732)Het roosteren van vlees, vis of groenten op de barbecue is niet alleen leuk maar geeft ook een smakelijk resultaat. Hoewel de meeste mensen vooral in de zomermaanden de barbecue gebruiken, kan het op een mooie dag in de herfst of winter ook prettig zijn om buiten te koken. Tegenwoordig hoeft barbecueën echter niet alleen buiten plaats te vinden. De Belgische barbecuespecialist barbecook introduceert dit najaar diverse noviteiten waarmee je zowel buiten als binnen kunt barbecueën.

Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook

Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(861038148)Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(861038148)De tuin is tegenwoordig meer dan alleen een plek waar bomen, struiken en planten groeien en bloeien. Het is een echte buitenkamer en vooral in de (zonnige) zomermaanden brengen we er menig uurtje door. Buitenleven en koken is anno 2009 heel normaal geworden. De echte liefhebbers gebruiken een houtskoolbarbecue. Er is dit barbecueseizoen goed nieuws: het aanmaken van de barbecue wordt niet alleen eenvoudiger, maar ook stukken sneller. Bij gewone barbecues duurt het zeker een half uur voordat het feest kan beginnen, maar met de QuickStart barbecues van barbecook kunnen vlees en andere gerechten binnen 15 minuten op de grill!

Outdoor cooking, het aroma komt je tegemoet. Nieuwe Brahma gasbarbecue van barbecook

Outdoor cooking, het aroma komt je tegemoet. Nieuwe Brahma gasbarbecue van barbecook(2133445947)Gasbarbecues worden in Nederland (en Europa) steeds populairder. Je kunt immers, zonder gedoe, ‘direct’ aan de slag. Voor velen vormt echter het ontbreken van die typische barbecuesmaak en -geur een minpuntje. Dat verandert in 2009 want de Belgische specialist barbecook introduceert de nieuwe Brahma-barbecue. De gasbarbecue met unieke smaak en geur naar keuze!

Outdoor cooking: nieuwe vorm van partycooking, BBQ en tafelgrill met de feestdagen binnen

Outdoor cooking: nieuwe vorm van partycooking, BBQ en tafelgrill met de feestdagen binnen(1158821581)In de wintermaanden gezellig binnen barbecueën? Dat kan vanaf heden! De Belgische fabrikant Barbecook introduceert de tafelbarbecue Amica voor binnen én buiten. Iedereen grilt zelf zijn eten thuis op tafel met het authentieke vuur van de Amica. Zo geniet ook de gastheer of -vrouw voortaan mee, aan tafel, van het smakelijke eten én het prettige gezelschap.

Nieuwigheden: komkommerconcept Cucumis sativus Snacker

Zelf je komkommers kweken? Het kan met de Snacker. Dit eenvoudige en sympathieke komkommerconcept voor de vensterbank maakt het consumenten makkelijk. Op de hoes en het etiket staat aangegeven waarvoor de Snacker geschikt is.

Start2eat: Hoe je kinderen groenten laat eten

Start2eat: Hoe je kinderen groenten laat eten(560794557)

 

Broccoli, spruitjes, prei, witloof, venkel… de meeste kinderen trekken hier hun neus voor op. Dat komt omdat deze groenten doorgaans wat bitter smaken, of zoals venkel een opvallende smaak hebben. Waarom kinderen zo fel reageren op deze groenten heeft een oorzaak: ze hebben meer smaakpapillen dan volwassenen. De smaakpapillen van kleine kinderen liggen ook verspreid over hun hele mond en keel, bij volwassenen liggen deze nog enkel op de tong. Daarom reageren kinderen ook zo anders op voedsel dan volwassenen.

Kruiden voor zware gronden: Moederkruid of Tanacetum parthenium heeft geneeskrachtige eigenschappen

Kruiden voor zware gronden: Moederkruid of Tanacetum parthenium heeft geneeskrachtige eigenschappen(142426150)Moederkruid is een vaste plant met een sterke geur. Meestal leeft deze plant echter maar 1 tot 2 jaar. Rechtopgaande harige stengel, bloemen in trossen tot 30 stuks, bittere onplezierige smaak, sterk aromatische geur. De bladeren zijn geelgroen, veerlobbig, tot 8 cm lang. Bloemen staan in trossen, meestal margrietachtig, soms gevuld tot pompoenachtig.

Start2eat: Het wonder van kruiden en gezonde sauzen

Start2eat: Het wonder van kruiden en gezonde sauzen(937551804)Gezond eten betekent ook dat we minder zout gaan gebruiken. Zout jaagt onze bloeddruk naar omhoog en de gevolgen daarvan zijn vaak pas op langere termijn voelbaar. Zout houdt bovendien vocht in ons lichaam vast, met minder zout zullen we dus sneller gewicht verliezen. Toch hoeft ons eten daarom niet flauw te worden. Kruiden, specerijen en gezonde sausjes kunnen wonderen doen!

Groenten in de tuin: Start to Eat

Groenten in de tuin: Start to Eat(59644472)Op 1 maart jongstleden lanceerde het keurmerk Flandria met een persconferentie het project Start to Eat, een tien wekenplan om gezond te leren eten. De meeste kranten en enkele televisieprogramma´s hebben aandacht aan het initiatief besteed. Einde maart had de website start2eat.be al 26 000 unieke bezoekers gekregen. Bij LAVA liepen ruim 300 telefoons binnen om het plan op print aan te vragen. Bovendien schreven zo´n 2700 mensen zich in op de Start to Eat-newsletter.

Eetbare paddestoelen, wees zeker met de grote paddestoelengids voor onderweg

Eetbare paddestoelen, wees zeker met de grote paddestoelengids voor onderweg(1623696784)De grote paddestoelengids voor onderweg veldgids behandelt 1019 soorten paddenstoelen die voor de natuurliefhebber en de verzamelaar van belang zijn: algemene, eetbare, giftige, opmerkelijke en zeldzame. Naast alle belangrijke Midden-Europese plaatjeszwammen zijn ongeveer 100 houtzwammen en gaatjeszwammen opgenomen, een aantal dat zelfs in specialistische boeken niet altijd bereikt wordt.

Pagina's

Abonneren op recepten
Tuininformatie