Rosa rubiginosa

De beste vitaminerijke bottelrozenrassen (Rosa Rugosa) voor de tuin

De beste vitaminerijke bottelrozenrassen (Rosa Rugosa) voor de tuin(1988958146)Bottelrozen zijn zeer gemakkelijke, stekelige planten. Ze geven veel wortelopslag, zodat zeruim uit elkaar mogen geplant worden. De bottelszijn rijk aan vitamines. Het meest aanbevolen ras Rosa pendulina PiRo3 heeft weinig stekels enhet hoogste vitamine-C gehalte. De bottelroos, vitaminenrozenbottel of eglantier (Rosa rugosa, Rosa pendulina, Rosa villosa, R. pomifera, Rosa rubiginosa) komt van nature voor in gans Europa.

Welke rozen kun je gebruiken voor de landelijke tuin, de daktuin, het terras of balkon?

Welke rozen kun je gebruiken voor de landelijke tuin, de daktuin, het terras of balkon?(184116980)Uw huis en de tuin horen bij elkaar. De mooiste eenheid ontstaat als de stijl van de woning en de tuin bij elkaar passen. In een landelijke omgeving ligt het voor de hand de tuin aansluiting te geven op de omgeving. In een natuurlijk
sfeerbeeld passen vooral botanische rozen. ┬┤Moje Hammarsberg┬┤ (een Rugosa-Hybride) bijvoorbeeld, bloeit de gehele zomer met geurende bloemen en draagt grote rode bottels in de nazomer.

Abonneren op Rosa rubiginosa