rubberfolie

Zomer: dromen van een duik in je eigen zwemvijver

Zomer: dromen van een duik in je eigen zwemvijver(871210053)Zwemvijvers waren vroeger een rariteit maar zijn sinds enkele jaren een echte trend geworden. De zwemvijver biedt dan ook heel wat extra voordelen tegenover het klassieke zwembad. Een zwemvijver kan ook natuurlijker in de tuin geïntegreerd worden. Een duik in je eigen zwemvijver is niet langer een utopie. Tal van bedrijven hebben zijn gespecialiseerd in de aanleg ervan. Het enige nadeel van een zwemvijver is de kostprijs. Het oorspronkelijk idee is overgewaaid uit Amerika en wordt heden in België en Nederland met succes toegepast.

Combat, voorbeeldproject uit tuinboek Dit is jouw tuin!!!, Jurgen Smit

Combat, voorbeeldproject uit tuinboek Dit is jouw tuin!!!, Jurgen Smit(869383567)DIT IS JOUW TUIN! is een boek dat je kan helpen als je je oude tuin wilt veranderen in een sfeervolle tuin. Jurgen Smit probeert je een andere kijk op tuinieren te bieden en geef ideeën over een verrassende en verfrissende materiaalkeuze. Als voorbeeldproject uit het boek viel mijn keuze op project 7: "COMBAT": Het betreft hier een jong stel, het huis wordt verbouwd en de energie en het geld raken op. Toch willen ze graag in de zomermaanden met hun vele vrienden, die ook met het huis helpen, op een ruim terras in hun tuin een biertje drinken. Een beetje privacy moet wel worden gecreëerd, want de tuin grenst aan de openbare weg. En hoewel sociale controle een groot goed is, kan het ook te gek zijn.

Vijvers in de tuin: de voordelen van Firestone PondLiner rubberfolie

Vijvers in de tuin: de voordelen van Firestone PondLiner rubberfolie(991995501)Firestone rubberfolie heeft een aantal eigenschappen die maken dat deze kunststof uitzonderlijk geschikt is voor allerlei hoogwaardige toepassingen. Het materiaal op zich is erg soepel en elastisch, bevat geen weekmakers en gaat zeer lang mee, zelfs bij blootstelling aan extreme condities. Dit maakt dat Firestone-rubber veelvuldig gebruikt wordt in o.a. de aanleg van vijvers, de auto-industrie en de erg veeleisende vliegtuigindustrie.

Vijver in de tuin: voor- en nadelen van vijverfolie in PVC of PE

Voor het construeren van een vijver is plasticfolie bij uitstek geschikt. Het materiaal heeft een aantal zeer grote voordelen. PVC-folie is relatief goedkoop, de vijvergrootte kan bijna onbeperkt zijn en er kan iedere gewenste vorm mee gemaakt worden. Was dit materiaal vroeger nog vaak zeer kwetsbaar, tegenwoordig zijn folies in de handel verkrijgbaar met een levensduur van meer dan twintig jaar. Om het afschuiven van de oevers en beschadigingen aan de vijver bij grote regenval te voorkomen, mogen de oevers van een folievijver niet te steil zijn. Aangeraden wordt om de oevers onder een hoek van minder dan 45° te laten verlopen.

Gemakkelijk een vijver aanleggen kan met geprefabriceerde Biotoop vijvermodellen

Gemakkelijk een vijver aanleggen kan met geprefabriceerde Biotoop vijvermodellen(1835966268)Je kan het misschien nauwelijks geloven, maar de winterperiode is een goed moment om je vijver aan te leggen. Ben je van plan een vijver aan te leggen van maximum een 3-tal meter, dan zijn rubberfolie en een kant-en-klare vijver een goede keuze. Niet alle kant-en-klare vijvers die in de handel worden aangeboden, hebben goede vormen. Dikwijls zie je vijvers met steile randen waardoor het aanbrengen van plantenmateriaal bijna onmogelijk is.

Abonneren op rubberfolie
Tuininformatie