Sansevieria

Nieuwe sterke kamerplant: Sansevieria kirkii ´Friends´, studentenplant van het jaar

Nieuwe sterke kamerplant: Sansevieria kirkii ´Friends´, studentenplant van het jaar(1134919645)De vorig jaar geïntroduceerde Sansevieria kirkii Friends heeft in een jaar tijd al heel wat vrienden gemaakt, blijkt uit de verkoopcijfers. Niet voor niets is deze plant gedoopt tot ‘Studentplant of the year’.

‘Outside in’ bloementrend zomer 2006: feest op tafel met een vaas met Alstroemeria

‘Outside in’ bloementrend zomer 2006: feest op tafel met een vaas met Alstroemeria(977132948)De Alstroemeria is een ideale bloem. Ze zijn prachtig om te zien, weelderig van uiterlijk, niet duur en ijzersterk. Met meerdere bloemen op een steel heb je met een paar Alstroemeria´s al gauw een mooi boeket in huis. Ze zijn te koop in veel verschillende kleuren, dus ze passen overal bij. In lijn met de bloementrend Outside in deze zomer zijn combinaties met groen (planten)blad of lang siergras heel stijlvol. Een doorzichtig glazen vaas laat ook de stelen en het blad zien. En dat mag best!

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke kamerplanten

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke kamerplanten(1032361436)25 kamerplanten die zelfs mijn broertje nog in leven kan houden. Je kent mijn broertje niet, maar hij is in staat om plastic tulpen te laten doodgaan. Erger nog: ze zijn dood… Al heb je maar 1 groene vinger: er zijn genoeg kamerplanten die het erg ruim nemen met verzorging. Of met verwaarlozing.

k=koele plek
z=vensterbank zuid
 o/w=vensterbank oost of west
s=verdraagt schaduw
v=vochtig houden, geen zwembad. Hou voor de meeste kamerplanten de regel aan dat je pas water geeft als de aarde bovenin droog aanvoelt.

Het stekken van kamerplanten met bladstek, kopstek of stengelstek

Of de zomerstekken nu in een verwarmde kweekserre, in een bak met bodemwarmte, een koude bak of gewoon in een miniserretje of een bloempot in de huiskamer zullen komen, steeds moet ervoor gezorgd worden dat het grondmengsel, waarin de stekken zullen worden gestoken, vooraf op temperatuur gebracht werd. Dat grondmengsel moet derhalve vooraf samengesteld worden. De samenstelling ervan levert echter wel enige problemen op. In ieder geval moet het ´arm aan voedingselementen´ en ´steriel´ zijn; het moet tevens voldoende vochthoudend en luchtig zijn.

Abonneren op Sansevieria
Tuininformatie