Siberische kiwi

De groene en gele kiwi als vitaminebom voor een goede gezondheid

De groene en gele kiwi als vitaminebom voor een goede gezondheid(151744622)De kiwi behoort tot de top vijf van de vitaminerijkste vruchten. Ook de gele kiwi, de mini kiwi of Actinidia arguta en vooral de Siberische kiwi of Actinidia kolomikta zijn echte vitamineleveranciers. Naast vitaminen leveren deze vruchten nog tal van andere stoffen die ons beschermen tegen allerlei ziekten en kwalen.


Hoe kun je kiwi´s in potten houden op het terras of balkon?

Veel tuinliefhebbers hebben wellicht al eens hier of daar een kiwiplant zien groeien. Dikwijls zijn dit zeer overwoekerende planten die een gevel van een huis bedekken of een tuinhuis overgroeien. Wat velen niet weten is dat het ook mogelijk is om kiwi´s in potten op een terras of balkon te kweken.

Kiwi in de tuin: hoe kun je 100 dagen kiwi´s oogsten en bewaren?

Kiwi in de tuin: hoe kun je 100 dagen kiwi´s oogsten en bewaren?(1511183927) Ondanks de minder goede zomer zijn onze kiwi’s toch niet zo onaardig gegroeid. De meeste vruchten zijn zelfs groter als vorig jaar. Een vruchtgewicht van 100 g is voor sommige rassen zelfs in ons klimaat best haalbaar. De zonnige dagen en koude nachten zorgen voor een goede rijping van de vruchten. Eind oktober, begin november of als de eerste nachtvorst voorspeld wordt moeten de kiwi’s geoogst worden. Zonder veel moeite kunnen de vruchten gemakkelijk 100 dagen bewaard worden.

Kiwi in de tuin: de Siberische kiwi of Actinidia kolomikta

Kiwi in de tuin: de Siberische kiwi of Actinidia kolomikta(1460516127)De Siberische kiwi, Actinidia kolomikta, is een kiwi die temperaturen van -40°C kan overleven, zeer decoratief is en zoete vruchten produceert met een hoog vitamine C gehalte, ook deze plant is de moeite waard om in de tuin aan te planten.

Abonneren op Siberische kiwi
Tuininformatie