sierpot

Orchideeën in de woonkamer: groenrijk wonen met een waterval van bloemen

Orchideeën in de woonkamer: groenrijk wonen met een waterval van bloemen(1811953571)In november is het echt herfst en er wordt vooral binnen geleefd. Een goede gelegenheid om het in huis extra sfeervol te maken, bijvoorbeeld met de orchidee. Deze meest gekochte kamerplant is er in zoveel soorten, kleuren en vormen dat er altijd wel een orchidee te vinden is die bij uw smaak en interieur past. Daarnaast is de orchidee ook als cadeau bijzonder geschikt. Een heel bijzondere orchidee is de Phalaenopsis ‘Cascade’. Aan de gebogen takken hangen volop indrukwekkende, grote bloemen waardoor de plant ook wel watervalorchidee wordt genoemd.

Kerst in de huiskamer: groenrijk wonen met groene voornemens? Investeer in een goudpalm

Kerst in de huiskamer: groenrijk wonen met groene voornemens? Investeer in een goudpalm(2038424730)Wanneer het nieuwe jaar begint, is het tijd om goede voornemens waar te maken. Bewuster en gezonder leven staat vaak boven aan dat lijstje. Haal dit jaar eens goudpalmen in huis. Ze zijn niet duur maar wel mooi, ze geven sfeer en hebben, door hun luchtzuiverende eigenschappen, een positieve invloed op de gezondheid. Of u nu kiest voor een groot of klein exemplaar; de goudpalm is de bescheiden investering zeker waard!

Kamertrend 2009 heet ECO-LIFESTYLE: Be Green, kerstboom eruit, kamerplant erin

Kamertrend 2009 heet ECO-LIFESTYLE: Be Green, kerstboom eruit, kamerplant erin(1811852654)Massaal maken we in december plaats voor een kerstboom en kerstsfeer in huis. Maar na de feestdagen verdwijnt de kerstboom en blijft er een kaal, sfeerloos interieur achter. Begin het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk eens groen… met kamerplanten. Kamerplanten zijn weer helemaal ´in´ en hebben niet alleen decoratieve waarde. De positieve invloed van planten op onze gezondheid en de rustgevende werking vormen ook belangrijke redenen om meer groen in huis te halen!

In de huiskamer: Fatsia japonica, een frisgroene sterke kamerplant met een Afrikaans tintje

In de huiskamer: Fatsia japonica, een frisgroene sterke kamerplant met een Afrikaans tintje(1670904229)Deze zomer is de bloemen- en planten trend gebaseerd op het thema Afrikaanse natuur. Avontuur in huis! Geen plant die beter deze sfeer vertegenwoordigt dan de Fatsia japonica. Hij doet denken aan ontdekkingsreizen door vruchtbare regenwouden. De vingerplant staat al sinds de Victoriaanse tijd symbool voor de wereldwijde verbondenheid met het Afrikaanse continent. Sinds Dr. Livingstone van Zanzibar door de dampende oerwouden van Afrika naar de Victoriewatervallen reisde, is deze plant niet meer weg te denken uit de Europese interieurs.

Sterke zomerse zonaanbidders geschikt voor gebruik in potten

Sterke zomerse zonaanbidders geschikt voor gebruik in potten(1512520139)Met een paar sterke zonaanbidders in pot kan de zomer eigenlijk niet meer stuk. Vaste planten, zoals Coreopsis en margrieten geven het terras van juni tot in de herfst een stralende aanblik.

Sfeer in de tuin: zet planten als Pieris en Cotoneaster eens op een voetstuk

Sfeer in de tuin: zet planten als  Pieris en Cotoneaster eens op een voetstuk(513460531)Een plant in een fraaie sierpot of een kuip oogt heel anders dan diezelfde plant in de volle grond tussen alle andere planten. Vooral kleine heesters komen perfect tot hun recht wanneer ze op zo n manier op een voetstuk worden gezet. Een wat hoger geplaatste pot of kuip geeft een nog betere kijk op de plant:

Gemakstuinieren: een tropische verrassing in een potje

Nu het buiten warmer wordt, is het heerlijk om in de tuin of op je balkon of terras aan de slag te gaan. Mooie potten kiezen en kleur aanbrengen is een dankbaar werkje. Er zijn veel manieren om potten en bakken op het balkon of terras te vullen en de keuze uit zomerbloeiers is enorm.

Nieuw markconcept: ´Musthaves´ ® varens voor de huiskamer

Nieuw markconcept: ´Musthaves´ ® varens voor de huiskamer(832199692)´Musthaves’ ® is een trendsettend verkoopconcept voor 19 verschillende varens, waaronder de veelzijdige Nephrolepis, de trendy Platycerium en de gloednieuwe Microsorium musifolium ´Crocodyllus´ ®.

Kerstsfeer in de Tuin in december met tuinplanten als Skimmia, Erica, Pernettya

Kerstsfeer in de Tuin in december met tuinplanten als Skimmia, Erica, Pernettya(2086462269)December staat voor feest en gezelligheid. Kleurrijke sfeervolle planten helpen daar geweldig bij. Zowel binnen als buiten. Het is zelfs een trend geworden dat buitenplanten een steeds grotere rol in de kerstsfeer spelen. Tuinconiferen stralen met honderden lichtjes versierd in het donker. Steeds vaker worden de plantenbakken niet meer leeg gelaten, maar gevuld met aantrekkelijke plantencombinaties. Ook op kleur, zoals ook binnen voor een speciale feesttint wordt gekozen.

Heester van de maand: Hibiscus syriacus, de kleur van de nazomerborder

Heester van de maand: Hibiscus syriacus, de kleur van de nazomerborder(2061303715)De familie van de Hibiscus omvat een groot aantal soorten. De meeste soorten daarvan zijn kruidachtig en kunnen niet tegen vorst. Hibiscus syriacus is eigenlijk de enige soort die voldoende winterhard is om overal als tuinheester gebruikt te worden. Het is daarmee een goed alternatief voor Hibiscus chinensis, die in gebieden zonder strenge winter als tuinplant gebruikt wordt. Deze Plant van de Maand augustus is één van de beste in de nazomer bloeiende heesters. De plant bloeit van eind juli tot ver in de herfst, met een overvloed van grote bloemen die wel 7 tot 12 cm in doorsnee zijn. De bloemen van deze struik lijken sterk op die van de Althaea rosea, of stokroos. Vandaar dat de plant ook wel bekend onder de naam Altheastruik bekend staat.

Abonneren op sierpot