silicium

Scaniavital Silica pasta, een nieuw wondafdekkingsmiddel voor tomaten

Scaniavital Silica pasta, een nieuw wondafdekkingsmiddel voor tomaten(1795440340)Scaniavital Silica is een pasta gebaseerd op fijne kleideeltjes. Verder bestaat het product uit silicium, kalium, kalk en een verdikker. Scaniavital Silica voorkomt de uitdroging van wonden op tomatenplanten na bladplukken of in geval van andere stengelbeschadigingen.

De groentetuin in januari en februari: gebruik nu basaltmeel tegen knolselderrot (Phoma apiicola)

Gedurende de winterperiode wordt ons vanwege de natuur een verplichte rust opgelegd. Dit wil echter niet zeggen dat we niet waakzaam moeten blijven. Wij moeten o.a. toezicht houden op de waterafvoer na sneeuwval, bedekking van de groenten controleren, desnoods vernieuwen of vermeerderen naargelang de temperatuur. Naarmate we eind februari naderen en zeker vanaf begin maart moeten we de bedekking aanpassen (verminderen) zeker wanneer onze vruchten beschut, in serre of stal, zijn bewaard. Te warm bewaren geeft aanleiding tot vroegtijdig opschieten.

Het belang van vijverwater verversen wordt vaak onderschat

Het belang van vijverwater verversen wordt vaak onderschat(1225305352)Het water verversen is vaak een onderschat belang in de vijverwereld. Op zich eigenlijk vreemd, want wat voor vele aquariumhouders de normaalste zaak van de wereld is, blijkt vaak op weerstand te stuiten onder de vijverliefhebbers.

Abonneren op silicium
Tuininformatie