sproeimiddelen

Overzicht van gevarensymbolen van chemische fytofarmaceutische middelen, sproeimiddelen, sproeistoffen. 

Neem voldoende voorzorgen in acht voor een veilig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Kijk na of je wel over het juiste en/of het geschikte product beschikt. Lees aandachtig het etiket en tracht de aanwijzingen te begrijpen. Verwittig de personen dis eventueel eerste hulp zouden kunnen bieden bij een ongeval; leg hen uit welke maatregelen zijn kunnen nemen en houdt in elke geval de telefoonnummers bij de hand van liefst je huisdokter uit de omgeving of het anti-gifcentrum. Tref de nodige voorzieningen om na de behandeling schoon water, zeep en handdoek voorhanden te hebben. Ga na wat je met de ledige verpakkingen moet doen (zie etiket).

Groenten in de tuin: hoe voorkom ik bladluizen in mijn groenten onder glas of plastiek?

Groenten in de tuin: hoe voorkom ik bladluizen in mijn groenten onder glas of plastiek?(1989692927)Vraag: Ik kweek ieder jaar paprika´s in mijn tuin en serre, maar dit jaar werd ik bijzonder geplaagd door bladluizen waardoor mijn oogst voor een groot deel mislukte. Zou het kunnen dat het vochtige weer de oorzaak was of is er een andere reden? Wat zou ik hieraan kunnen doen zonder veel te moeten spuiten met sproeimiddelen?

Antwoord

Paprika staat bekend als een lievelingsplant voor bladluizen. Daarbij komt nog dat de bladluizen ook virussen kunnen overbrengen waar paprika eveneens zeer gevoelig voor is. Er zijn een aantal preventieve maatregelen die de bladluisaantasting kunnen verhinderen :

Abonneren op sproeimiddelen
Tuininformatie