terrasplant

Woonplant van de maand: Sedum burrito steelt als kamerplant de show

Sedum staat vooral bekend als tuin-, balkon- en terrasplant of als snijbloem. Maar er is meer. Als kamerplant kent deze soort namelijk nog een heel verrassende variant: de Sedum burrito. Zijn grijsgroene bladkleur en de vlezige, hangende stengels, maken deze plant grappig en trendy tegelijk. Daarom is de Sedum burrito uitgekozen tot Woonplant van de Maand!

Dossier Zomer in de tuin

Dossier Zomer in de tuin(26507625)Vanaf nu kan de buitenkamer rijkelijk in bloei staan. Hoe groot (of klein) je tuin, balkon of terras ook is met een paar simpele ingrepen creëer je een zomers bloemenparadijs. Eén van de beste zomerbloeiers is de Campanula Addenda Blue Star. Wie in mei deze ster in ‘huis’ haalt, geniet tot in het najaar van de vrolijke blauwe bloemetjes.

Terrasplant van het Jaar 2006: Dipladenia Terrastopper

Terrasplant van het Jaar 2006: Dipladenia Terrastopper(725954479)Terrasplanten, ook wel kuipplanten genoemd, zijn de eyecatchers op elk balkon of terras. Het zijn meestal wat grotere, exotische planten in een pot. Uit alle terrasplanten is de Dipladenia gekozen tot Terrasplant van het Jaar 2006. En terecht want het is een droom van een plant. De sierlijke bloemen verschijnen vroeg in de zomer en deze Latijns Amerikaanse bloeit tot ver in het najaar door.

De meimaand is de nationale balkon- en terrasmaand: tijd voor een mini-metamorfose voor balkon of terras

De meimaand is de nationale balkon- en terrasmaand: tijd voor een mini-metamorfose voor balkon of terras(410867986)Mei tot en met oktober zijn de maanden om te genieten van lange en liefst mooie dagen. Het balkon of terras vormt dan een ideaal verlengstuk van onze woonkamer. Deze extra vierkante meters moeten natuurlijk optimaal benut worden. Waarschijnlijk ziet het balkon of terras er zo vlak na de winter nog een beetje kaal en troosteloos uit. Tijd voor verandering! Met bloeiende balkon- en terrasplanten tover je de ´buitenkamer´ in mum van tijd om tot een waar vakantieparadijs, gewoon lekker thuis. Dat is zomerlang genieten!

Fluweel in de huiskamer en op terras met Tibouchina

Fluweel in de huiskamer en op terras met Tibouchina(1558297880)Met
de verkiezing tot Kuipplant van het Jaar kreeg Tibouchina zijn verdiende aandacht. Want de tamelijk onbekende plant is een waar sieraad voor huiskamer en terras. De fluweelachtige bladeren en purperblauwe bloemen met sierlijk gebogen meeldraden geven aan Tibouchina een onmiskenbaar exotisch uiterlijk. De bloemen staan maar twee tot drie dagen, maar de aantrekkelijke knoppen en bladeren maken de plant ook zonder bloemen het aanzien meer dan waard. Tellen we hier de verrassende vorm en de lange bloeiduur bij op, dan wordt duidelijk waarom Tibouchina tot Kuipplant van het Jaar werd gekozen.

Abonneren op terrasplant
Tuininformatie