terrasplanten

Dossier Zomer in de tuin

Dossier Zomer in de tuin(853123606)Vanaf nu kan de buitenkamer rijkelijk in bloei staan. Hoe groot (of klein) je tuin, balkon of terras ook is met een paar simpele ingrepen creëer je een zomers bloemenparadijs. Eén van de beste zomerbloeiers is de Campanula Addenda Blue Star. Wie in mei deze ster in ‘huis’ haalt, geniet tot in het najaar van de vrolijke blauwe bloemetjes.

Zwoele zomerbloei: Optimaal resultaat met de juiste plantenvoeding

Zwoele zomerbloei: Optimaal resultaat met de juiste plantenvoeding(863046453)Zwoele zomerbloei: Optimaal resultaat met de juiste plantenvoeding(863046453)Vanaf april kunnen we vaak genieten van de buitenkamer. Tuin-, balkon- en terrasplanten gaan groeien en bloeien. Het belang van het voeden van planten wordt vaak onderschat. Door regelmatig water en voeding geven worden planten sterker en zal hun zomerbloei nog uitbundiger zijn. Door op slimme wijze plantenvoeding te geven, heb je meer plezier van je bloemen en planten, zonder dat het veel moeite kost. Bloemen zijn er immers om van te genieten!

Groenrijk wonen: geranium is hot

Groenrijk wonen: geranium is hot(1003231056)Eenjarige zomerbloeiers zijn dé planten die vanaf april je balkon, terras of tuin tot een bloemenparadijs maken. Eén van de meeste populaire verschijningen in bloembakken, hanging baskets en tuinen is de geranium. Het imago van deze plant is bij sommigen een tikje oubollig. Gelukkig is er goed nieuws voor jong en oud! De geranium is namelijk bezig met een stevige comeback… Strakke borders, romantische balkonnetjes of moderne terrassen: de geranium van ´nu´ past zich moeiteloos aan de omgeving aan. Kortom, de geranium is anno 2009 helemaal hot!

Terrasplant van het Jaar 2006: Dipladenia Terrastopper

Terrasplant van het Jaar 2006: Dipladenia Terrastopper(1707038681)Terrasplanten, ook wel kuipplanten genoemd, zijn de eyecatchers op elk balkon of terras. Het zijn meestal wat grotere, exotische planten in een pot. Uit alle terrasplanten is de Dipladenia gekozen tot Terrasplant van het Jaar 2006. En terecht want het is een droom van een plant. De sierlijke bloemen verschijnen vroeg in de zomer en deze Latijns Amerikaanse bloeit tot ver in het najaar door.

Welke pot moet je kiezen voor je kuipplanten of terrasplanten?

Er is heden ten dage een ruime keuze aan potten en bakken voor uw kuipplanten. De tuinen en terrassen van de meeste mensen worden helaas steeds kleiner en dit heeft tot gevolg dat veel meer mensen zich op terrastuinieren gaan toeleggen. Hierdoor zijn er veel nieuwe soorten potten op de markt gekomen en ook wordt er druk geëxperimenteerd met allerlei soorten materialen. Geen probleem echter ! Benut de vele soorten potten en bakken optimaal om een zo mooi mogelijk effect te creëren.

De meimaand is de nationale balkon- en terrasmaand: tijd voor een mini-metamorfose voor balkon of terras

De meimaand is de nationale balkon- en terrasmaand: tijd voor een mini-metamorfose voor balkon of terras(1547726556)Mei tot en met oktober zijn de maanden om te genieten van lange en liefst mooie dagen. Het balkon of terras vormt dan een ideaal verlengstuk van onze woonkamer. Deze extra vierkante meters moeten natuurlijk optimaal benut worden. Waarschijnlijk ziet het balkon of terras er zo vlak na de winter nog een beetje kaal en troosteloos uit. Tijd voor verandering! Met bloeiende balkon- en terrasplanten tover je de ´buitenkamer´ in mum van tijd om tot een waar vakantieparadijs, gewoon lekker thuis. Dat is zomerlang genieten!

Abonneren op terrasplanten
Tuininformatie