vangplaten

Biologische en geïntegreerde bestrijding met ThriPher, een nieuw tripsferomoon

Biologische en geïntegreerde bestrijding met ThriPher, een nieuw tripsferomoon(1028880416)ThriPher dispensers bevatten een seksueel aggregatie feromoon voor het aantrekken van Californische trips (Frankliniella occidentalis). Gedurende 4 tot 6 weken worden zowel mannelijke als vrouwelijke volwassen trips aangetrokken en uit hun schuilplaatsen gelokt. Dit feromoon is soortspecifi ek zodat onschadelijke trips en nuttige insecten ongemoeid worden gelaten.

Biobest Biological Systems of kortweg Biobest

Biobest Biological Systems of kortweg Biobest(2005525482)Wie is BioBest? De ontwikkeling door Dr. Roland De Jonghe van technieken voor de massakweek van hommels, en hun gebruik voor de bestuiving van groenten en fruit in serres, leidde tot de oprichting van Biobest in 1987. Het gebruik van hommels betekende een grote werktijdbesparing, een verbetering van de kwaliteit en een belangrijke verhoging van de opbrengsten in kasteelten op internationaal gebied. Het gebruik van hommels is een standaardtechniek geworden in de groententeelt in kassen.

Groenten in de tuin: de teelt van komkommer onder glas of plastiek

Groenten in de tuin: de teelt van komkommer onder glas of plastiek(171805930)Komkommers zijn snelle groeiers en een leuk gewas om te telen in de plastiektunnel of glazen kas. Ze groeien snel en de oogst laat niet lang op zich wachten. Je kan nog een komkommerteelt starten als het voor tomaat of paprika al te laat is. Komkommer is trouwens ideaal als vruchtafwisseling met tomaat.

Koppert Biojournaal - Biologische kruiden: verse biokruiden voor Europese retailers

Koppert Biojournaal - Biologische kruiden: verse biokruiden voor Europese retailers(959949697)´Voor elke plaag willen wij een non-chemische oplossing´ en ´Evenwicht opbouwen en handhaven is niet makkelijk´. Herba Fresh Herbs in Rijsenhout produceert kruiden voor directe levering aan het grootwinkelbedrijf. De gewasbescherming is 100 procent biologisch. Niets mag daarom fout gaan. ´Een besmetting met plaaginsecten betekent automatisch vernietiging van het product´, zegt directeur Danny van Looveren. Vijf jaar geleden startten de Zweedse gebroeders Jonsson Swedeponic. De onderneming legt zich toe op de productie van kruiden voor afzet aan het retailkanaal. Nu zijn er dochterbedrijven in Zweden (drie), België (twee), Denemarken, Nederland (Herba Fresh Herbs), Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen en Japan en werkt Swedeponic samen met bedrijven in Noorwegen en Finland. Nieuwe vestigingen zijn gepland.

Abonneren op vangplaten
Tuininformatie