vijgenboom

Fruittuin: Vijgen in de mediterrane tuin

Fruittuin: Vijgen in de mediterrane tuin(755720483)De vijgenboom of vijgenstruik is een bijzondere bladverliezende, warmteminnende fruitsoort die geschikt is als kuipplant of voor volle grond in warme tuinen. Mits een goede standplaats en beschutting kan de plant in juni en september eetbare vruchten geven. Oorspronkelijk is de plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en Turkije.

In de huiskamer: Ficus is nog steeds razend populair als kamerplant

In de huiskamer: Ficus is nog steeds razend populair als kamerplant(664824634)De Ficus is zonder twijfel de populairste kamerplant die er bestaat. Sinds mensenheugenis is het de marktleider die iedereen tevreden stelt. De verhouding tussen prijs en kwaliteit en het ongekende gebruiksgemak maken de Ficus tot de lieveling van jong en oud.

Tuindokter meldingsbank: bruine schubben op stam en takken vijgenboom

Tuindokter meldingsbank: bruine schubben op stam en takken vijgenboom(1897377842)Hallo, op de takken van de vijgenboom zitten een soort schubben. Als je die openkrabt komt er een soort wit poeder uit. Het zit op alle takken en zelfs op de stam. Wat is dit en wat moet ik doen?
Foto ingezonden door Martine Deboosere.

Abonneren op vijgenboom
Tuininformatie