vijveronderhoud

Vijver in de tuin: de aanleg en het onderhoud van een vijver in het najaar?

Vijver in de tuin: de aanleg en het onderhoud van een vijver in het najaar?(41566208)Een waterpartij brengt altijd rust en leven. Het water is de oorsprong van alle leven. In de vakantie zoeken we het water op. Een wandeling langsheen een kabbelende beek is een belevenis. Er zijn vele reden waarom wij mensen zo door water gefascineerd worden. Water geeft rust, het kalmeert de zenuwen. In onze vrije tijd zijn we soms wanhopig op zoek naar rust. Zittend bij de vijver in onze tuin is het pas ├ęcht genieten van heerlijke momenten. Ook op zoek naar die rust in je tuin? Tijd om aan te slag te gaan. Het najaar is een goed moment om met de aanleg of het onderhoud van een vijver te starten.

Vijveronderhoud in de zomerperiode: snoeien en omgaan met troebel water

De zomervakantie in aantocht wordt het nu volop genieten. Het werk in de vijver bestaat voornamelijk in het uitdunnen van te sterk groeiende planten met drijvende bladeren. De drijvende planten mogen niet het gehele wateroppervlak bedekken, omdat de onderwaterplanten dan niet voldoende licht meer kunnen opvangen.

Vijveronderhoud: de hardheid DH van het water gaan we regelmatig meten

Ideaal is een hardheid van 12 graden DH . Meten? Hoe moet ik weten? Hoe kan ik de DH- waarde meten? Wat is de juiste DH-waarde? Wat te doen bij een te lage waarde? Wat te doen bij een te hoge waarde? Het berekenen van de hoeveelheid kalk?

Abonneren op vijveronderhoud
Tuininformatie